• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laenuintresside languse põhjusest

  Juunis langes kroonilaenude kaalutud keskmine intress esmakordselt alla 10 protsendi.
  Finantseerimisasutustele väljastatud laenud, mille tähtaeg on valdavalt kolm kuud, moodustasid Eesti Panga andmeil juuni laenude käibest 43,1 protsenti.
  Finantseerimisasutustele väljastatud laenudel langes juunis intress 2,3 protsendipunkti. Intress langes samas ka kõikidele ülejäänud kliendigruppidele väljastatud laenudel.
  Viimaste kuude jooksul on mitmed kommertspangad kaasanud võrdlemisi soodsalt välisressursse ning see võimaldab ka kliendile edasi laenata madalama intressiga. Kaasatud ressursid on kiirendanud üldist laenuintresside langust.
  Juunis langes nii krooni- kui ka valuutalaenude kaalutud keskmine intress.
  Kroonilaenude keskmine intress langes 3,1 punkti võrra ning oli 9,6 protsenti. Saksa marga intress oli juunis 9,3 protsenti, langedes kuuga 0,6 punkti ning USA dollari intress 9,8 protsenti, langedes kuuga 2,3 punkti. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.