31 juuli 1997

Ruby restoran otsib õiget klienti

- avatud iga päev kell 10--02

- kohtade arv 164

- lõuna ühele inimesele ca- 100 kr

Hinnaskaala

eelroad 25--30 kr

põhiroad 50--95 kr

magustoidud 30--35 kr

alkoholivabad joogid ?

alkohoolsed joogid aaaaalates 15 kr

Pikal tänaval asunud Café Opera ruumid on saanud uue lakoonilise ja metalse näo ning teise nime -- Ruby's Tuesday. Nimi ise kõlab puukeelse eestlase suust küll segadust tekitavalt Klubi Tuustist Pubi Tjuuzdini, kuid Café Opera järgi orienteerudes leitakse koht pingutuseta.

Lõunakülalise ASi Info-Auto peadirektori Enn Teimanni arvates on söögikohal piisavalt kasvuruumi nii interjööri täiustamisel, teenindajate enesekindlamaks muutumisel kui klientuuri kinnistamisel. Hetkel meenutab see Teimannile ameerikalikku kiirtoidukohta, kus on küll maitsvad toidud, kuid puudu jääb hubasusest ja infost. Küll kiidab külaline aknaaluseid laudu, kust on näiteks üksi lõunatades hea lõõgastuseks tänavale vaadata.

Üllatavalt meeldivalt mõjub restorani avarus, mida rõhutab lagede peegliimitatsiooniga kate. Söögisaali võib valida vastavalt meeleolule helesinisest säbrulise või loomamaalingutega saalini. Metallist toolid tunduvad Teimannile pikemaks istumiseks siiski ebamugavad.

Roogi valides jääb Enn Teimannile silma menüü soliidne kujundus, kuid häirib, et toitude nimetused on vaid ingliskeelsed. Samuti märkame, et see ei sisalda lisandite valikut. Hiljem selgub, et hinna ja kvaliteedi suhe on paigas: alla 100kroonised praed ja ca 25kroonised salatid on hinda väärt.

Teimanni valik langeb eelroogadest krevetikokteilile lehtsalati ja rosmariiniga (30 kr). Ports on eelroale kohaselt väike. Külaline kiidab kastme maitset, ehkki tundub, et see pole kohaliku koka väljamõeldis.

Minu eelroog -- värske salat rohelisel salatiasemel singi, kana, juustu ja ranch-kastmega (25 kr) -- on tõeliselt värske ja mahlane kõhutäis, lisandiks mõnusalt terav küüslaugusai. Sellegi roa juures tuleb kiita mahedat kogu salatisse imbunud kastet.

Toidukaardil leidub ka burgereid kartuliga (60 kr) ja sandwich'e (35 kr), jambalaya't ja lasagne't. Enn Teimanni arvates pakutakse vähe kala, esindatud võiks olla ka kohalikud mereannid.

Põhiroaks valib Teimann looma-, kanaliha ja krevetivarda Sweet & Sour kastmega (80 kr). Maitse iseloomustab ta tavapäraselt heaks, kuid kurdab, et taldrik võiks suurem olla, ebamugav on süüa, samuti võiks see kuumutatud olla. Iseenesest hea mõte pakkuda kana- ja loomaliha koos, sest nii tuleb maitseerinevus rohkem esile. Prae kõrvale valib Teimann tema arvates piisavalt veinikaardilt pokaali punast majaveini (25 kr). Esmakordselt kogeme, kui isuäratavalt on võimalik joogikaardil tutvustada erinevaid veine. Minu valik langes Caiuni kanarinnale koos paneeritud seente ja toorsalatiga (80 kr). Taas õnnestunud valik: kaks kanatükki on hästi maitsestatud, lisaks mitmekesine seenevalik. Siin võinuks salati osas enam fantaasiat näidata.

Tunni kestnud lõuna lõpeb kohviga: Enn Teimannile must ja suhkruta (10 kr), mulle cappuccino (12 kr). Muide, baarist tasub küsida ka kokteilikaarti. Saja kokteili hulgast on päris põnev valida! Meelitavaid magustoite on ju menüüs liiga vähe.

Hinnang 10 punkti süsteemis

- toiduvalik 7

- joogivalik 8

- teenindus 8

- kiirus 9

- puhtus 9

- sisekujundus 5

Hetkel kuum