7. august 1997 kell 22:00

Ärimehed said Pühajärve vallalt nõusoleku

Pühajärve vallavolikogu lähtus otsuse langetamisel sellest, et tegemist on endise talukoha taastamisega. Sellise otsuse poolt hääletas seitse vallavolikogu liiget, vastu oli viis liiget.

Vallavolikogu esimees Jüri Kork toetas ideed rajada endisele talukohale uued suvilad. Tema sõnul on kindel, et ärimeestel Meelis Milderil, Hannes Tamjärvel ja Juhan Kolgil on piisavalt raha, et oma suvilad valmis ehitada. «Nad on lubanud täita neid eeskirju, mida vallavalitsus neile seab,» lisas Kork.

Pühajärve kaldale suvilate ehitamise vastaseid esindanud Juhan Uit leidis, et lähemale kui sada meetrit järvest ei tohi ühtegi ehitist rajada. Ta põhjendas seda Pühajärve maastikukaitseala eeskirjaga.

Pühajärve vallavolikogu leidis, et Põlend-Kolga on ainuke krunt, kus oli ka varem ehitisi ja seetõttu maastikukaitseala eeskiri sellele krundile ei laiene. Vallavolikogu seisukoht oli, et rohkem maju Pühajärve äärde ehitada ei lubata.

Hetkel kuum