7. august 1997 kell 22:00

Automüüjad purustasid 1000 piiri

Automüüjate hoog autosid müüa ja autoostjate ind neid osta ei vaibu. Esmakordselt müüdi ühes kuus üle 1000 uue sõiduauto, esmakordselt müüs üks autofirma kuus üle 200 auto.

Peaministri majandusnõuniku Ardo Hanssoni sõnul on Eestis praegu tarbimisbuum ja juulikuu automüügi tulemused kinnitavad seda. Kui eelmistel kuudel oli põhjust välja tuua neid automüüjaid, kes kuus üle 100 uue sõiduauto müüsid, siis sel kuul seadis lati ette Honda, kes andis välja 201 autot (tõsi, mitte päris «puhtalt», sest 21 autot müüdi Eestist välja). See viis Honda ka 7 kuu vahekokkuvõtetes senisest liidrist Toyotast mööda.

Toyota ja Honda müüginumbrite juures tuleb arvestada Eestist välja müüdud autode suhteliselt suurt hulka -- Toyotasid 276, Hondasid 173.

Nii üle pika aja 100 auto piiri ületanud Opel (viimati jõuti selle tähiseni mullu septembris) kui esmakordselt üle 100 jõudnud Volkswagen andsid juulis üle partii politseiautosid. Kui politsei ka esimesed uued Mazda 626d kätte saab, on samal põhjusel oodata hüpet Mazdade müügis.

Hetkel kuum