• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leimann sai vastuse NRG-lt

  NRG Energy Eesti esinduse direktori Hillar Lauri sõnul on Brown arvamusel, et energeetikanõukogusse kuulusid valed inimesed. «Miks kuulusid nõukogusse ainult teadlased,» küsib Brown, refereeris Lauri kirja. «Kus on pangandus- ja äriinimesed? Äriplaan on ju kommertsdokument, mitte teaduslik uurimistöö.»
  Oma kirjas väljendab Brown ka hämmeldust majandusministeeriumi asekantsleri Arvi Hamburgi kahenäolisuse üle, nentis Lauri. «Hamburg, kes osales äriplaani väljatöötamisel ja läbirääkimistel valitsuse esindajana, oleks võinud juba siis osutada vajakajäämistele,» lisas Lauri.
  Lauri sõnul saatis Leimann paar nädalat tagasi NRG Energyle kirja, milles palus arvamust energeetikanõukogu otsuse kohta. «Browni kiri on pool vastusest,» selgitas Lauri. «Teise poole vormistab äriplaani välja töötanud töörühm, kes loodetavasti saab kokku algaval nädalal.»
  Kas NRG Energy on valmis äriplaani tegema muudatusi, ei soovinud Lauri kommenteerida. «Sellele annab vastuse töörühma kiri,» lisas ta.
  «Energeetikanõukogu leidis, et puudub põhjendus, kuivõrd ratsionaalne äriplaan üldse on,» rääkis nõukogu liige, Tallinna tehnikaülikooli elektroenergeetikainstituudi direktor, professor Mati Valdma. «Lähtetingimused on muutunud ja praegu Eesti energeetikas monopoli luua pole otstarbekas.»
  Valdma sõnul juhtis energeetikanõukogu oma otsuses majandusministri tähelepanu elektri hinna tõusule, mis käivitab liigsuure inflatsiooni ja on vastuolus euronõuetega, samuti ameeriklaste taotlusele vähendada NRG ja loodava ühisfirma äririski, elektrijaamade allahinnatud väärtusele jm.
  Kokku on otsuses äriplaani kohta 14 märkust. Energeetikanõukogu otsus on majandusministrile soovitusliku iseloomuga.
  30. juunil valminud äriplaan näeb ette paigaldada aastaks 2005 Balti ja Eesti elektrijaama uusi seadmeid kuue miljardi krooni eest. Aastani 2027 on plaanis investeerida kokku 15 miljardit krooni.
  Äriplaani kohaselt saavad Narva elektrijaamade omanikeks Eesti Energia (51 protsenti) ja NRG Energy tütarfirma NRGenerating International B.V. (49 protsenti).
  Eesti pool osaleb ühisfirma omakapitalis elektrijaamade varaga, ameeriklased teeksid aga 67,225 USA dollari suuruse sissemakse aktsiakapitali.
  Valitsusel on septembri lõpuni aega otsustada, kas anda luba moodustada Balti ja Eesti elektrijaama baasil ühisettevõte ameeriklastega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Aasia aktsiad langesid koos USA futuuridega
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Aasia aktsiad ja USA aktsiafutuurid langesid teisipäeval, investorid arutasid, kas Hiina värske stiimul võib piirata sulgemiste mõju majandusele.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Tõnu Õnnepalu: meie isiklik elu on üks erakordne asi
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.
Pärnu juhtimiskonverentsi otsad tõmbas kokku armastatud kirjanik Tõnu Õnnepalu, kes soovitas unistada: nagu võib juhtuda, et hommikul on peas täiesti uus mõte, mida seal enne polnud, nii on ka ilmsi unistamisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.