• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valmimata trepikojad segasid tööd

  Tellija:- UPM Kymmene
  Asukoht:- Tallinn Jõe tn 3 IV korrus
  Pindala:- 583,7 m²
  Sisearhitekt:- Kristiina Voolaid (Kavol)
  Ehitaja:- RET
  Ehitustööde kestus:- dets 96--märts 97
  Valgustid:- Glamox
  Ripplagi:- Akusto (Isover)
  Põrandakate:- Forbo Marmoleum ja Artoleum (Auma Expo)
  Mööbel:- Kinnarps (Santor)
  - Ehkki UPM Kymmene ja Finnpaberi kontor valmis 20. märtsi paiku, koliti sisse alles mais. Kasutamist segas väike, kuid oluline seik -- trepikojad ei valminud ühel ajal kontoriga. Lepingujärgselt pidi hoone valmima 31. jaanuaril.
  Ehitusega on sisearhitekt Kristiina Voolaidi sõnul seotud veel probleeme: aeg-ajalt tõuseb põrandakate siit-sealt üles. «Surutakse ühest kohast maha ja liimitakse kinni, kui juba taamal mitu mulli,» kirjeldab ruumikujundaja. «Meenub muinasjutt lohest, kellel kasvas kaks uut pead maharaiutud ühe asemele.» Nii koledasti paigaldatud linoleumi pole sisearhitekt enne näinud.
  Sissepääsust mõlemal pool asuvad kabinetid ja tööruumid. Arhiiv ja klaasitud seintega nõupidamiste ruumid on leidnud koha korruse keskel. Eraldi paikneb garderoob külastajatele.
  Tellija andis sisearhitektile üsna vabad käed. Arvestada tuli vaid materjalide maksumusega. Põhitähelepanu kulus suurele koridoripinnale, sekretäri töökohale ning direktori kabinetile. Sissepääsu ja koridori on atraktiivsemaks muutnud kujundatud põrand, valgustus, erksamad seinapinnad. Kasutatud on UPM Kymmene logo rohelist tooni.
  Mööbli valikul tuli arvestada ka olemasoleva mööbliga, kuid probleemi sellest ei kujunenud. Probleemi tekitas Kinnarpsi mööbli suhteliselt kõrge hind, kuid süüvides kvaliteedinäitajatesse, leidis selle mööbli kasutamine peagi õigustuse. Sekretäri töölaud ning garderoob on eritellimusena Thulemalt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.