21. august 1997 kell 22:00

Inges tegi hüppe kahjukindlustuses

Juulis kogusid enim preemiaid Eesti Varakindlustus (18,7 mln), ASA (12,5), Nordika (9,6) ja Leks (9,3). Suuruselt 11. turuosa hoidev Inges sai viienda summa, 6,5 mln krooni. Varasema kuue kuu kogusumma oli Ingesel 9,9 mln krooni.

Ingese peadirektor Voldemar Vaino ütles, et järsu kasvu põhjustas senisest aktiivsem müügitegevus, uusi tooteid selts välja toonud ei ole.

Vaino lükkas tagasi väited, nagu oleks väiksemad kindlustusseltsid turult kadumas. «Kui kapital on piisavalt suur, klientuur olemas ja edasikindlustus korrektselt tehtud, siis ei näe ma mingit põhjust, miks ei peaks turul ruumi olema ka väikestele,» ütles Vaino.

Vaino sõnul on Inges oma ni?i turul leidnud, olles hoidnud tagasi kohustusliku liikluskindlustuse osakaalu portfellis ja pannes rõhku juriidiliste isikute vara kindlustusele ja Baltic Poolile, mida keegi teine Eestis ei müü.

«Baltic Pool on liikluskindlustus, mis kehtib nii Lätis, Leedus, Valgevenes kui Venemaal,» selgitas Vaino. «Viimasel ajal on klientide huvi selle toote vastu suurenenud, seda enam, et Roheline kaart nendes riikides veel ei kehti.»

Vaino teatas, et kui 1. septembril rakendub Lätis kohustuslik liikluskindlustus, saab seda Ingesest osta ühes paketis Baltic Pooliga.

Ingese 10 mln kroonisest aktsiakapitalist kuulub viiendik Venemaa kindlustuskompaniile Ingosstrah ja veerand Hollandi firmale Ingossur BV, millest omakorda 11 protsenti on Ingosstrahi omanduses.

Hetkel kuum