21. august 1997 kell 22:00

Ühine infosüsteem maafirmadele

Eesti maapiirkondade väiksed ja keskmised ettevõtjad tahavad tuleval aastal luua Internetil põhineva teabesüsteemi Smelnik. Ühisprojekti algatavad Rapla, Järva ja Lääne maakond koostöös Rootsi Jönköpingi lääniga, teatas Rapla maakonna arendusnõunik Mikk Sarv.

Osaliselt rahastab Smelniku projekti regionaalarengu sihtasutus. Teabesüsteemi eesmärk on teenindada väikesi ja keskmisi maaettevõtjaid, kes vaevlevad infopuuduses, seletas Sarv. Tema sõnul ei jõua 80% investeeringutest ja 90% teabest Tallinnast kaugemale.

Analoogne teabesüsteem on katsetamisjärgus kolmes Rootsi läänis.

Teabesüsteemi algatamist arutasid neljapäeval kolm päeva Eestis viibinud Jönköpingi läänihärra Jösta Gunnarson, kolme maakonna vanemad ja regionaalminister Peep Aru. BNS

Hetkel kuum