2. september 1997 kell 22:00

Ühispank loodab teenida 303,7 mln kr

Tallinna börsil langesid eile enamiku aktsiate hinnad --börsisüsteemis kaubeldavast 25 aktsiast langesid 20 ja tõusid 4 aktsiat. Suhteliselt elavas kauplemises, kus börsi ja vabaturu kogukäive oli 205,99 mln krooni, tegi ÄP indeks eile 2,14protsendise languse 1439,77 punktile.

Suure huviga oodati eile uudist Ühispanga uue kasumiprognoosi kohta. Mõnikümmend sekundit enne kella 12 avaldatud teate kohaselt on uus prognoos 303,7 mln kr. Hilisemates kommentaarides lisati, et kasumi allikana nähakse eelkõige panga efektiivsuse ja Eesti majanduse kasvu. Konkurentide poolt varem väljapakutud erakorraline kasum aktsiaturult polevat kuigi suur.

Esialgu ehk liialt optimistlikena tundunud põhjendused, said toetust augustikuu rekordilise kasumi näol, mis oli 37,8 mln krooni. Aktsia hind näitas pärastlõunal vaikset tõusutendentsi ja lõpetas päeva 157--159 kroonil.

Erakordselt kiire tõusu tegi eile Tallinna Panga aktsia -- +15,5% 125 kroonile. Tõusu taga võib olla tugeva augustikasumi ootus.

Hetkel kuum