• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi turg tekitab pingeid

  Praegu Tallinna--Helsingi liinil reisijatevedu korraldava ASi Hansatee huvi Eesti ja Rootsi vahelise laevaliikluse vastu on tekitanud pingeid Hansatee ning praegu Tallinna--Stockholmi liinil monopoolselt reisijateveoga tegeleva E-Liini ASi vahel.
  ASile Eesti Merelaevandus kuulub 50% E-Liini aktsiatest. Kontsessioonilepingu järgi on E-Liinile antud Tallinna--Stockholmi liinil monopoolne seisund kuni 1. juunini 1999.
  Hansatee tütarfirma Hansa Liin kavatseb oktoobri alguses alustada kaubavedu liinil Paldiski--Kapellskär. Projektijuht C. Akerhjelmi sõnul hakkab kaubalaev Baltic Times sel liinil sõitma kuus korda nädalas, laev kuulub Kanada firmale Marine Atlantic. Enne Marine Evangeline nime all sõitnud laev mahutab 40 veoautot ja 50 reisijat ning on 110 m pikk.
  Rootsi leht Norrtälje aga märgib, et samal liinil soovib liiklust alustada ka E-Liin ühelt Gotlandi firmalt renditud laevaga Nord Neptunus.
  Hansatee juhatuse esimehe Enn Pandi sõnul on arusaamatu, et samal ajal kui E-Liin ja Hansatee võiks koostööd teha, püütakse luua paralleelseid laevaliine.
  E-Liini juhatuse esimehe Johannes Johansoni sõnul arutati Hansatee küsimust ka ettevõtte viimasel nõukogu istungil. Hansatee ja E-Liini puhul ei saa rääkida ühinemisest, küll aga sellest, kas ja millisel kujul võiks tulevikus koostööd teha, märkis Johanson. Teine variant on, et hakkame konkurentideks, lisas ta.
  Pandi sõnul oli augustis toimunud Hansatee kinnine aktsiaemissioon mõeldud eelkõige Eesti Merelaevandusele, kes aga aktsiaid ei soovinud osta. Eesti Merelaevanduse juhatuse esimehe Felix Tschudi sõnul polnud nad siis kindlad, kas see on tulus investeering. Pandi sõnul on ta otsinud Merelaevandusega koostöövõimalusi, saamata sealt vastust.
  Enne, kui mingeid koostööläbirääkimisi alustada, peab olema kokku lepitud, et pooled soovivad koostööd teha, nentis Tschudi. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.