22. september 1997 kell 22:00

Baltika suurendab müüki Ukrainas

AS Baltika avas sel kuul Kiievis firmakaupluse ja kavatseb järgmisel aastal luua veel kolm-neli kauplust Ukrainas. Firma tahab oma käibe Ukrainas kasvatada järgmise aasta lõpuks üle 15 miljoni krooni.

Baltika juhatuse esimees Meelis Milder ütles, et seni on ettevõte Ukraina turgu jälginud ja hoidnud sealseid kontakte. «Tänavu on firma esimesed pilootprojektid, sh firmapoe ettevalmistamine, töösse läinud,» lisas Milder.

«Ukraina turg on meile vähemalt lähemal kahel aastal suurima kasvupotentsiaaliga,» sõnas Milder.

Baltikal on praegu Ukrainas kaks partnerit, mõlemale on Milderi sõnul tehtud ettepanek pakkuda välja oma visioon Baltika kaupluste ketist. Ilmselt ühe neist valib Baltika oma põhioperaatoriks Ukrainas, lisas Milder.

Kahe nädala pärast avab Baltika oma firmapoe ka Venemaal Jekaterinburgis. Baltika Moskva firmapood töötab Milderi sõnul korralikult.

Baltika ekspordimaht moodustab tänavu prognooside järgi 140 mln krooni. ÄP

Hetkel kuum