• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu võimud ahistavad autojuhte

  Eesti teede- ja sideministeeriumi maanteeliikluse osakonna juhataja Lembit Kiviloo ütles, et Eestist pärit autoomanikud ei ole kohustatud Läti-Leedu piiril liikluskindlustust ostma, vaatamata sellele, et poliisi ostmisest keeldujaid ähvardatakse Leedusse mitte lubada. Leedu piiril on praegu olukord, kus kõikvõimalikud Leedus kindlustuse vallas tegutsevad ettevõtted püüavad piiri ületavatele autojuhtidele kohustuslikku liikluskindlustust müüa, lisas ta.
  Liikluskindlustuse fondi liikluskahjude büroo juhataja Henn Rebane seletas, et kõige otstarbekam on Leedu piiril tekkivate arusaamatuste puhul küsida kohustuslikku liikluskindlustust müüa üritavalt firmalt, millise seaduse alusel on autojuht kohustatud kindlustust omama.
  Tavaliselt näidatakse sellisel puhul juhile mingeid leedukeelseid paragrahve, jätkas Rebane. Peale selle tuleks tema sõnul kindlustuse pakkujalt kindlasti välja uurida, mida müüdav poliis autojuhile annab.
  Lembit Kiviloo ütles, et Leedus pole seni kohustuslikku liikluskindlustuse seadust vastu võetud. «Nad alles diskuteerivad selle sisu üle,» lausus ta.
  Lembit Kiviloo sõnul tuleb Eesti autoomanikel kuni kohustusliku liikluskindlustuse seaduse kehtima hakkamiseni leppida Leedu piiril toimuva segadusega. Mäletatavasti valitses analoogne segadus ka Läti piiril kuni kohustusliku liikluskindlustuse seaduse kehtima hakkamiseni sellel kuul.
  Praegu saab Lätis nõutavat kohustusliku liikluskindlustuse poliisi peale Eesti-Läti piiri osta ka Eesti kindlustusfirmadest. Eesti kindlustusfirmadest müüvad Lätis nõutavat liikluskindlustuse poliisi ETAS, Leks, Inges ja Salva. Kuigi Lätis rahvusvaheline roheline kaart ei kehti, saavad selle omanikud osta liikluskindlustuse poliisi poole hinnaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.