• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsil püsib ootusärevus

  Tallinna börsil püsib septembrikuu majandustulemuste ootuses ilma kindla trendita kauplemine, kus aktsiate hinnad liiguvad õhukusel turul vastavalt mõne suurema tehingukorralduse tekkimisele. Eile tegi ÄP indeks 0,46protsendise tõusu ja fikseerus börsipäeva lõpus 1335,29 punktil. Börsi ja vabaturu käive langes paari eelmise niigi tagasihoidliku kauplemisaktiivsusega päevaga võrreldes veelgi ja ulatus vaid 56,16 mln kroonini.
  Suurimat käivet näitab jätkuvalt Hansapanga aktsia. Eile moodustas 46 tehingus registreeritud 29,12 mln kroonine päevakäive koguni 52% kogu börsisüsteemi päevakäibest. Hansapanga aktsia hind samas eriti ei muutunud, langedes päevaga tagasihoidliku 0,12% võrra, 208,5 kroonile.
  Huvitavaid liikumisi teeb Leks Kindlustuse aktsia, hõivates kahel päeval järjest suurima tõusja auväärse koha. Börsi ainsa kindlustusfirma aktsia hind kerkis eile 7,14%, 75,0 kroonile.
  Maaklerid loodavad, et septembri tulemused liigutavad börsi, kuid märkisid samas, et suuremad investorid on hetkel endiselt rohkem huvitatud Läti turust ja see võib kohalikule turule praegu piduri peale panna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.