• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA ähvardab Jaapani firmasid

  Nagu võiski arvata, jättis USA föderaalreserv oma vabaturukomitee istungil intressimäärad muutmata. Eile öösel avaldati Jaapani keskpanga poolt kord kvartalis koostatav nn Tankani raport, mille põhjal on Jaapani majandusseis kehvem kui arvati. Nn difusiooniindeks suuremate tootjafirmade kohta langes eelmise kvartali pluss seitsmelt pluss kolmele. Analüütikute prognoos oli pluss viis. Väiksemate firmade näitaja oli isegi halvem. Üldise seisukoha järgi ei muuda Jaapan oma madala intressimäära poliitikat. Samas jääb püsima saareriigi väliskaubandusülejäägi kiire kasvu probleem. Eile õhtul meie aja järgi kell üheksa pidi USA avalikkustama nn «Super 301» nimekirja, mis kujutab endast loetelu Jaapani spetsiifilistest kaubanduspartneritest, kelle vastu võidakse kasutada majandussanktsioone. Siiski ei usuta eriti, et Ühendriigid lähevad liiga kaugele, sest sanktsioonid võivad anda soovitule vastupidise efekti. Jaapani majanduse kosumine on eelkõige ka USA huvides.
  Dollar liikus eile Euroopas suhteliselt kitsastes piirides. Turgude avanedes langes USD kurss alla 1,76 DEMi, hiljem kogus ennast ning liikus valdava osa päevast vaikses tõusumeeleolus, ületades pärastlõunal isegi 1,77 marga ehk 14,16 krooni piiri. Eile õhtuks oli dollari kurss jõudnud juba 1,7752 DEMini (14,20 kroonini).
  Tankani raportist põhjustatult langes Jaapani jeen Aasia turgudel alla 121 USD/JPY taseme. Kasumivõtmise tulemusena siiski tõusis taas, sest kardeti tippametnike interventsiooni või vähemalt verbaalset sekkumist. Eile õhtul oli jeeni kurss 121,91 USD/JPY.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.