Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Villu Reiljan jagab pärismaalastega tarkusi

  Oma mõtteid on 44aastane keskkonnaminister Villu Reiljan levitanud ka teistes maailma kaugetes punktides peale Uus-Meremaa. Enam kui kaheaastase ministriks olemise jooksul on Reiljani ametlikud visiidid piirdunud harva ainult Euroopaga. Selle asemel esindab EPA metsanduse ja maaparanduse haridusega minister oma kodumaad Uus-Meremaal, Argentinas ja Lõuna-Aafrikas.
  Miks käib keskkonnaminister seminaridel nii kaugetes riikides, kui Eesti maareformi valupunktidele tuleks abi otsida meie lähiümbrusest, küsivad teised Mart Siimanni valitsuskabineti liikmed. Isekeskis kutsuvad nad Reiljani ministerturistiks.
  Ametlikult põhjendab Reiljan oma reisimiskirge vajadusega esindada Eestit kaugetes riikides toimuvatel keskkonna-alastel seminaridel. Keskkonnaministeeriumi nõunik Kalle Mälberg kinnitab ministri sõnu. Ta väidab, et keskkonnaseminarid ja konverentsid lihtsalt toimuvad eksootilistes kohtades.
  Kuna keskkonnaminister tegeleb ameti järgi ka kalandusasjadega, käib ta samuti selle valdkonna konverentsidel. «Ega ta meelsasti ei reisiks, vaid oleks kodukohas Jõgevamaal Luual oma naise ja koera juures,» resümeerib Mälberg ministri eelistusi.
  Reiljani ja tema alluvaid kritiseerisid sellel suvel riigikogu liikmed. Riigikogu liikmed väitsid, et ministeeriumi juhtkond viibib põhjendamatult suure osa oma tööajast komandeeringutes ja kulutab nende reiside peale raha, mis on mõeldud arvutite ja infotehnoloogia ostmiseks. Ligi 400 000 krooni kulus ka ministri uue BMW soetamiseks.
  Reiljani reisid on näpistanud kallist aega, mille jooksul oleks võinud rohkem tegeleda maareformiga, leiavad poliitikud.
  Riigikogu liige ja Eesti Panga nõukogu esimees Uno Mereste kritiseerib Villu Reiljani avalikult maareformi üliaeglase arengu pärast. Mereste arvestuste järgi kulub sada aastat, enne kui Eesti maareform praeguse tempo juures lõpule jõuab.
  Teravmeelsemad võrdlevad Villu Reiljani Nõukogude Liidu kunagise juhi Nikita Hru?t?oviga, kes armastas samuti reisida ja tegi välismaal nähtust rumalaid järeldusi. Hru?t?ov käskis näiteks pärast järjekordset USA-visiiti, kus talle näidati, kuidas kasvab mais, külvata maisi kogu riigi territooriumile.
  Villu Reiljan üllatas sellel aastal Eesti avalikkust seisukohaga, et siinsed metsad võiks asustada piisonitega. Vahetult enne seda käis Reiljan Poolas, kus talle näidati piisoneid.
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.