8. oktoober 1997 kell 22:00

Rebased lõid punti Luigega

Meediakorpi kaasamise aktsionäride ringi tingis Rebase sõnul investeerimiskavatsus ja klubitegevuse laiendamine Lätti ja Leetu. Lätis plaanib BDG Meelelahutus avada Balti riikide kõige moodsama ööklubi järgmisel aastal, edaspidi tahetakse klubitegevust laiendada ka Leetu.

Rebase sõnul suurendati hiljuti Baltic Entertainment Centersi aktsiakapitali 2 miljonilt kroonilt 4 miljonile kroonile, aasta lõpuks on plaan suurendada firma aktsiakapitali 10 miljonile kroonile.

Baltic Entertainment Centersi aktsiapakk jaguneb võrdselt Ekspress Grupi kaubamärgi Meediakorp ja ASi BDG vahel. ASi BDG omanikud on Peeter ja Priit Rebane ning David Coolidge.

Meediakorpi direktori Gunnar Kobini sõnul on Meediakorp BDG grupiga ka varem koostööd teinud, näiteks kevadel toimunud ansambli Scooter kontserdi korraldamisel ja selle finantseerimisel.

Ligi aasta on Kobini sõnutsi tegutsenud piletileviga tegelev firma Piletiekspress, mille aktsiad jagunevad võrdselt Meediakorpi ning BDG vahel. Meediakorpi viimane meelelahutusalane investeering oli Hollywoodi klubi ümberehituse osaline rahastamine. Hiljuti lõppenud Hollywoodi klubi uuendamiskuur maksis ligi 8 miljonit krooni, millest osa tuli Kobini sõnutsi Meediakorpilt.

Kobin ütles, et ettepanekuid klubialase tegevuse koostööks Lätis ja Leedus on teinud ka IS Music Groupi (IMG) omanik Lauri Laubre, kuid siin pole läbirääkimistest kaugemale seni jõutud.

IMGga on Meediakorp Kobini sõnutsi teinud koostööd kontserdi korraldamise alal, viimati Michael Jacksoni kontserdi korraldamisel. Kobini ütlusel oleks Meediakorp valmis tegema koostööd mõlema konkurendiga.

Meediakorpi näol leiti Rebase sõnul strateegiline partner, kes investeeriks firma laienemisse Balti riike katvaks meelelahutusketiks. «Tahame tekitada sünergiaid kahe firma koostööst eesmärgiga suurendada turuosa,» teatas Rebane. Samuti taheti Meediakorpi kaasamisega suurendada Eesti päritolu firmade osa BDG firmade grupis, lisas ta.

BDG firmade gruppi kuulub praegu kümmekond firmat, millest pooled tegelevad filmilevi ning filmide näitamisega ning ülejäänud klubide tegevuse ja muusikaäriga.

Hollywoodi klubi omanikfirma BDG Meelelahutuse AS kuulub 84 protsendi ulatuses Baltic Entertainment Centersile, ülejäänud 16 protsenti aktsiaid on väikeaktsionäride käes.

Hetkel kuum