12. oktoober 1997 kell 22:00

Veeber peab süüdistust kokkuklopsituks

«Ma ei tunne ennast kriminaalkurjategijana,» ütles ligi 800 000 krooni suuruses maksupettuses, ametialases võltsimises ja kelmuses süüdistatav Veeber. «Ma pole linna ega kaaskodanikke petnud ühegi krooniga.»

Veeberi sõnul viisid Tartu politseiprefektuuri töötajad ära dokumendid tema kui tollase Tartu linnavolikogu õigus- ja korrakaitsekomisjoni esimehe isikliku firma ASi Giga ruumidest võetuse kohta vähimatki akti koostamata. «Kogu süüdistus on kokku klopsitud selleks, et põhjendada avalikkusele jõustruktuuride käitumist,» väitis Veeber.

Veeberi sõnul on ta veendunud, et mitmed vajalikud dokumendid, mis omavad kaitse seisukohast olulist tähtsust, on hävitatud. «Väga kindlalt väidavad uurijad, et neid dokumente pole olemas,» rääkis Veeber. «Erilise kindluse annab nii väita teadmine, et need dokumendid on hävitatud.»

Tiit Veeber süüdistas kohtus ajakirjandust, kes on aastate jooksul loonud müüdi temast kui petturist. «Ütleme Veeber -- mõtleme: turvas, ütleme turvas -- mõtleme: raisatud soojamajanduse laenud,» lausus Veeber.

Veeber avaldas kartust, et ühiskondlik signaal on avaldanud toimet kriminaalasja uurijatele, juurdlejatele ja süüdistajatele.

Hetkel kuum