• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põhjala rahaturg korrastub

  Selles mõttes oli Soome Merita panga ja Rootsi Nordbankeni liitumine esimene pääsuke ja tõenäoliselt lülituvad lähiajal sellesse protsessi ka Taani ja Norra pangad. Taanis on avalikult teatanud Den Danske Bank, et ta on huvitatud Soomes panga ostmisest. Kui ta varem soovis koostööd Soome Postipankkiga, siis nüüd peetakse tõenäolisemaks, et ta on enam huvitatud koostööst või ühinemisest MeritaNordbankeniga. Teisalt arvatakse, et kui MeritaNordbanken ise peaks Taanist mõnda finantsfirmat ostma, siis tõenäoliselt võib see olla BG Bank.
  Norras on kindlustusfirma Storebrand pärast karilejooksnud ühinemist Norra Kreditkasseniga hakanud samuti huvi tundma teistest Põhjamaadest koostööpartneri leidmise vastu.
  Soomes arvatakse, et Merita ja Nordbankeni ühinemine sunnib Meritat kiiremini otsustama, mida teha talle kuuluvate Soome kindlustusfirmade Pohjola ja Sampo aktsiatega. Ühelt poolt on Pohjola Rootsi-poolne koostööpartner Skandia väljendanud huvi Pohjola aktsiate ostmise vastu, kuid teiselt poolt on võimalik ka tema koostöö MeritaNordbankeniga.
  Kindlustusfirma Skandia on korra juba püüdnud panganduse poole tungida, kuid jäi Stadshypoteki ostmisel alla Handelsbankenile, millest seejärel tuli Põhjamaade suurim pank. Handelsbanken tegutseb kõigis Põhjamaades ning tal on ka oma elukindlustusfirma.
  Rootsi suurpank S-E-Banken ostis mõni aeg tagasi kindlustusfirma Trygg-Hansa ja nende suurust arvestades jätkub neil esialgu tegemist oma sisemise struktuuri korrastamisega.
  Varem tegi Trygg-Hansa koostööd Soome Sampoga, kuid see koostöö jäi katki. Praegu jääb Sampo Pohjolale kindlate koostööpartnerite poolest märgatavalt alla. KL
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.