• Jaga lugu:

  Börsiuudised

  - EVEA Pank. EVEA Panga tütarettevõte EVEA Liising täitis üheksa kuu brutokasumi aastaprognoosist 83,2% ehk 832 000 krooni. Septembis teenis EVEA Liising 316 600 krooni. Bilansimaht oli septembrikuu lõpu seisuga 43,1 mln krooni, kasvades kuu jooksul 41,3% ehk 12,6 mln krooni võrra.
  - Estiko. ASi Estiko kontserni käesoleva aasta 9 kuu konsolideeritud netokäive oli 185,9 miljonit krooni, puhaskasum 7,6 miljonit krooni. 9 kuuga on aasta käibeprognoosist täidetud 70% ja kasumiprognoosist 90%. AS Estiko kontsern on prognoosinud 1997. a käibeks 265 miljonit krooni, netokasumiks 8,5 miljonit krooni. ASi Estiko 1997. a 9 kuu bilansimaht oli 122,2 miljonit krooni. Möödunud aasta sama perioodiga võrreldes kasvas bilansimaht 16,4%.
  - Grindex. Grindexi aktsiate avalikul pakkumisel erastamisväärtpaberite eest Riia börsil hinnati aktsiad 34,46 latile. Pakkumise käigus müüdi kõik 1,01 miljonit aktsiat.
  - Vilniaus Vingis. Leedu elektroonikaettevõte on suvest saadik suurendanud eksporti Saksamaale 2,8 korda. 9 kuu kahjumiks kujunes siiski 2,1 miljonit litti. Aasta lõpuks loodab firma juhtkond jõuda kasumisse.
  - Taupomasis Bankas. Leedu Hoiupanga uusemissiooni aktsiad lähevad müüki hinnaga 20 litti. Aktsiate turuhind reedel Vilniuse börsil oli 21 litti. Esmakordselt Leedus korraldatakse emissioon vabalt kaubeldavate ostueelisõiguste väljalaskmise kaudu.
  - Reval Hotelligrupp. Börsivälisel turul kaubeldava hotellioperaatori 9 kuu käive oli 150,2 miljonit krooni ning puhaskasum 31,5 miljonit krooni. Tänavune käibeprognoos on 200 ja puhaskasumi prognoos 28,5 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.