• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar liigub 1,80 marga suunas

  Saksamaa M3 rahapakkumise oodatust väiksem kasv kolmandas kvartalis ning eile hommikul avaldatud septembrikuu tootjahinnaindeks, mis näitas hindade 0,1protsendilist tõusu võrreldes augustiga ning aastast tõusu 1,4%, viitab asjaolule, et Saksamaa riigipangal ei ole vajadust lähiajal intressimäärasid tõsta. Rahapakkumine on suhteliselt väike ning inflatsioon tundub olevat normaalsetes piirides. Muidugi tuleb arvestada, et Buba ei ole päris rahul viimastel päevadel toimunud Saksa marga kursi nõrgenemisega, ning ilmselt on oodata riigipanga nõukogu liikmete suulisi margatoetusavaldusi.
  Eile alustaski dollar Euroopas kursiga veidi üle 1,791 marga (14,33 krooni), mis jäi vaid veidi alla teisipäeva hilisõhtul testitud viimase kuu kõrgeimat kurssi ning mida korrati öösel Aasia turgudel. Keskpäevaks kerkis dollar isegi 1,7919 DEMini (14,3352 kroonini), ei suutnud aga taset hoida ning pärastlõunal langes taas alla 1,79 marga piiri. Turud ei soovinud (vähemalt esialgu) olulist 1,793 DEMi taset testida.
  Kui intressimäärade tõstmine Saksamaa riigipanga poolt on mõneks ajaks kõrvale heidetud, siis seda enam spekuleeritakse USA föderaalreservi vabaturukomitee novembriistungi tulemustele. Turud näevad siiski olulist vastupanupiiri 1,80 marga tasemel ning Saksamaa ja USA kõrgemaid intresse on tegelikult juba arvestatud ning Fedi aktsioonid olulist kursimuutust kaasa tuua ei tohiks.
  Naelsterling langes pärast oodatust nõrgemate Suurbritannia jaemüüginäitajate avaldamist 23,31 kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kinnisvara areneb – tahaks ka sellest osa
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Käes on uus nädal ja uus märkimisperiood. Eilsest on võimalik märkida endale Arco Vara osalust. Mina hetkel aktsionär pole, aga kuna Arco Vara tundub huvitav ettevõte, siis otsustasin analüüsida, kas on aeg seda muuta.
Venipak avab Eestis kaks uut pakisorteerimise keskust
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Venipak kavatseb Eestis investeerida 200 000 eurot, avada kaks uut pakkide sorteerimiskeskust Türil ja Viljandis.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.