22. oktoober 1997 kell 22:00

Rakvere suurendas kasumiprognoosi

Rakvere lihakombinaadi peadirektori Peeter Maspanovi sõnul kahekordistas ettevõte kasumiprognoosi sellepärast, et eksport on läinud oluliselt paremini, kui aasta alguses arvestati. «Aasta alguses ei toiminud veel mitmed vabakaubanduslepingud, kuid nüüd sujub kõik,» ütles Maspanov.

«Loomulikult ei saa ma surmkindlalt väita, et me selle kasumini jõuame,» ütles Maspanov. «Kui aga mingeid väga äkilisi muudatusi, nagu näiteks lihahindade oluline muutumine, ei tule, siis saavutame selle.»

Kombinaadi eksport kasvas septembris võrreldes eelmise aasta septembriga ligi poolteist korda. Selle aasta üheksa kuu eksport oli poole suurem kui möödunud aastal. Kombinaat ekspordib kümnendiku toodangust.

Maspanovi sõnul võib Rakvere lihakombinaat selle aasta siiski lõpetada konsolideeritud kahjumiga. «Palju sõltub Rigas Miesnieksist, mille majandusseis on veel ebastabiilne,» ütles Maspanov.

Tema kinnitusel lõpetab Rakvere lihakombinaadi teine tütarfirma AS Ekseko aasta kasumiga. «Ekseko liigub sinnapoole, et lähima kuu ajaga on ta kasumis,» ütles Maspanov.

Rakvere nõukogu arutas eile ka Rigas Miesnieksi juhtkonna asendamist. Ühe nõukogu liikme kandidaadi kohale esitatakse Peeter Maspanov, kaks ülejäänud liiget leitakse kohapealt. Riia uus juhtkond valitakse ettevõtte erakorralisel aktsionäride koosolekul 20. novembril.

Ettevõtte üheksa kuu netokäive oli 474, 3 krooni, mis on 18 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Üheksa kuu kasum oli 11,2 miljonit krooni. Septembri käive oli 61,3 ja kasum 3,7 miljonit krooni.

Hetkel kuum