• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere suurendas kasumiprognoosi

  Rakvere lihakombinaadi peadirektori Peeter Maspanovi sõnul kahekordistas ettevõte kasumiprognoosi sellepärast, et eksport on läinud oluliselt paremini, kui aasta alguses arvestati. «Aasta alguses ei toiminud veel mitmed vabakaubanduslepingud, kuid nüüd sujub kõik,» ütles Maspanov.
  «Loomulikult ei saa ma surmkindlalt väita, et me selle kasumini jõuame,» ütles Maspanov. «Kui aga mingeid väga äkilisi muudatusi, nagu näiteks lihahindade oluline muutumine, ei tule, siis saavutame selle.»
  Kombinaadi eksport kasvas septembris võrreldes eelmise aasta septembriga ligi poolteist korda. Selle aasta üheksa kuu eksport oli poole suurem kui möödunud aastal. Kombinaat ekspordib kümnendiku toodangust.
  Maspanovi sõnul võib Rakvere lihakombinaat selle aasta siiski lõpetada konsolideeritud kahjumiga. «Palju sõltub Rigas Miesnieksist, mille majandusseis on veel ebastabiilne,» ütles Maspanov.
  Tema kinnitusel lõpetab Rakvere lihakombinaadi teine tütarfirma AS Ekseko aasta kasumiga. «Ekseko liigub sinnapoole, et lähima kuu ajaga on ta kasumis,» ütles Maspanov.
  Rakvere nõukogu arutas eile ka Rigas Miesnieksi juhtkonna asendamist. Ühe nõukogu liikme kandidaadi kohale esitatakse Peeter Maspanov, kaks ülejäänud liiget leitakse kohapealt. Riia uus juhtkond valitakse ettevõtte erakorralisel aktsionäride koosolekul 20. novembril.
  Ettevõtte üheksa kuu netokäive oli 474, 3 krooni, mis on 18 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Üheksa kuu kasum oli 11,2 miljonit krooni. Septembri käive oli 61,3 ja kasum 3,7 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.