• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rakvere suurendas kasumiprognoosi

  Rakvere lihakombinaadi peadirektori Peeter Maspanovi sõnul kahekordistas ettevõte kasumiprognoosi sellepärast, et eksport on läinud oluliselt paremini, kui aasta alguses arvestati. «Aasta alguses ei toiminud veel mitmed vabakaubanduslepingud, kuid nüüd sujub kõik,» ütles Maspanov.
  «Loomulikult ei saa ma surmkindlalt väita, et me selle kasumini jõuame,» ütles Maspanov. «Kui aga mingeid väga äkilisi muudatusi, nagu näiteks lihahindade oluline muutumine, ei tule, siis saavutame selle.»
  Kombinaadi eksport kasvas septembris võrreldes eelmise aasta septembriga ligi poolteist korda. Selle aasta üheksa kuu eksport oli poole suurem kui möödunud aastal. Kombinaat ekspordib kümnendiku toodangust.
  Maspanovi sõnul võib Rakvere lihakombinaat selle aasta siiski lõpetada konsolideeritud kahjumiga. «Palju sõltub Rigas Miesnieksist, mille majandusseis on veel ebastabiilne,» ütles Maspanov.
  Tema kinnitusel lõpetab Rakvere lihakombinaadi teine tütarfirma AS Ekseko aasta kasumiga. «Ekseko liigub sinnapoole, et lähima kuu ajaga on ta kasumis,» ütles Maspanov.
  Rakvere nõukogu arutas eile ka Rigas Miesnieksi juhtkonna asendamist. Ühe nõukogu liikme kandidaadi kohale esitatakse Peeter Maspanov, kaks ülejäänud liiget leitakse kohapealt. Riia uus juhtkond valitakse ettevõtte erakorralisel aktsionäride koosolekul 20. novembril.
  Ettevõtte üheksa kuu netokäive oli 474, 3 krooni, mis on 18 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Üheksa kuu kasum oli 11,2 miljonit krooni. Septembri käive oli 61,3 ja kasum 3,7 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Irja Lutsari kogemus - kuidas juhtida, kui sulle soovitakse surma?
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.
Teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar rääkis intervjuus, kuidas juhtida, kui sinu otsustega ei olda nõus ja sulle soovitakse halba. Lutsar rääkis, mida ta täna teeks juhina teisiti ning mida Eesti ühiskonnana peaks hädasti pandeemia-aastate kogemusega tegema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.