• Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Soome firmad jahivad Finesti aktsiaid

    Tänavu aprillis andis valitsus küll korralduse, millega rahandusministeeriumi asekantsler Peep Lass sai volitused koos edasivolitamise õigusega esindada valitsust nimetatud kohtuvaidluses. Kohus aga leidis, et valitsuse korraldusega pidanuksid edasi minema volitused esindada Eesti riiki. Lassilt volituse saanud vandeadvokaat Aivar Pilv ütles, et valitsuse seaduse kohaselt esindabki riiki valitsus.
    Valitsuse korralduse kahtluse alla pannud Soome firmasid SRV Teräsbetoni, Saima Lines ja Arctia esindav vandeadvokaat Jaak Kirikal juhtis kohtu tähelepanu, et Peep Lassile volituste andmine on õigustühine juba seepärast, et Lass on kohtuvaidluses esinenud tunnistajana.
    Soome firmad jahivad kohtu kaudu FHG aktsiaid, mille Stock Development omandas läinud aasta mais RASi Tallinna Hotellid pankrotihaldurite Andres Hallmägi ja Jüri Ploomi käest.
    Stock Development oli Tallinna Hotellide ainus võlausaldaja pärast seda, kui ta oli Hansapangalt ja ASilt Tallinna Soojus ostnud üles nõuded ühtekokku ligi 5 miljoni krooni ulatuses.
    Stock Development sõlmis seejärel pankrotihalduritega kokkuleppe, mille kohaselt kaeti 5 miljoni kroonine võlanõue 104 FHG aktsiaga nimiväärtuses 103 000 krooni ehk ühtekokku summas 10,7 miljonit krooni.
    Soome firmad leiavad, et neil kui FHG aktsionäridel on aktsiate eelisostuõigus, mida neil ei lastud kasutada.
    Pankrotihaldur Andres Hallmägi väitel olid soomlased aktsiate võõrandamisest teadlikud, kuid nad ei reageerinud sellele äriseadustikus ettenähtud aja jooksul.
    Vaidlusaluse tehinguga sai Stock Development ASi Finest Hotel Group suurimaks aktsionäriks 34,68%ga. FHG juht ja üks omanikke Toomas Sildmäe on seni eitanud oma seoseid Neitsisaartel registreeritud firmaga. Kohtus esindab Stock Developmenti Leon Glikman.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Uudis saudide huvist pani tuntud mootoriõlifirma aktsia rallima
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Saudi Aramco huvi osta ära suurem osa Valvoline'ist pani tuntud mootoriõlitootja aktsia New Yorgi börsil hoogsalt tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tootjad: tänane euroaluste süsteem vajab kiiresti uut lahendust
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Pole vist tootmisettevõtet, kus ei oleks probleeme euroalustega. Need kaovad, on kaalult rasked, kipuvad lagunema, puitaluste hind on kerkinud kordades, nende pealt tuleb maksta aktsiisitasu ja kliendid nõuavad suuri kaoprotsente, seega on kogu süsteem ammu ajale jalgu jäänud. Lahendus oleks võtta kasutusele plastaluste ringmajandusteenus, mida veopakendite ringlusteenuseid pakkuvad ettevõtted juba mujal maailmas pakuvad. Millise võidu see tootjatele ja jae kauplejatele toob?
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.