Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Rakvere lihakombinaat alustab juustuviinerite tootmist
«Hea oleks, kui iga kümnes eestlane meie juustuviinerit ostaks,» ütles lihakombinaadi turundusdirektor Janek Oblikas.
Uus viiner on veidi pikem tavalisest Rakvere miniviinerist ja tema hind kujuneb kuni 10 protsenti tavaviinerist kallimaks.
Rakvere lihakombinaadi viinerite turuosa Eestis on EMORi uuringute põhjal hetkel umbes 70 protsenti, keeduvorstide seas omab Rakvere lastevorst hinnanguliselt 25% ja juustuvorst 10% turuosa.
Oblikase sõnul müüdi augustis Eestis kokku 600 tonni viinereid 23 miljoni krooni eest.
Aastas ulatub viinerimüügi kogukäive 200--300 miljoni kroonini.
Rakvere lihakombinaadi üheksa kuu netokäive oli 474,3 mln ning kasum 11,2 miljonit krooni.
Rakvere kombinaat prognoosib tänavuseks aastakasumiks 21 miljonit krooni. BNS