2. november 1997 kell 22:00

Enamkaubeldud olid pangad

Aktsiate hinnad Tallinna börsil näitasid reedel rahunemise märke. Veidi rahutumalt liikusid vabaturu ettevõtete aktsiad. ÄP indeks tegi päevaga 0,52protsendise tõusu 1069,4 punktile. Börsi ja vabaturu kogukäive ulatus reedel registreeritud 423 tehingus 105,38 mln kroonini.

Kauplemine oli väga volatiilne reedel vabaturul. Kuuest vabaturul kaubeldavast aktsiast jäi ühe sulgemishind neljapäevaga võrreldes muutumatuks, ülejäänute muutused jäid vahemikku 6,23% kuni 10,66%. Vabaturu aktsiate käive oli samas äärmiselt väike ja hindade suur muutus tuli ostu- ja müügihinna suurest vahest.

Suurem kauplemisaktiivsus langes kolme suurema panga aktsiale, mis koos andsid ca 87% börsisüsteemi kogukäibest. Suurima käibega (48,7 mln kr) oli Hoiupanga aktsia. Pangaaktsiate hinnad samas oluliselt ei muutunud.

Huvitavamaid liikumisi võib börsil tulla sel nädalal. Nimelt on pankadelt oodata oktoobrikuu majandustulemuste avalikustamist. Kas vähelikviidne turg on võimeline uudistele korralikult reageerima, on raske öelda. Kindel on aga see, et kui tulemused peaksid jääma oodatule alla, liigub ka üliemotsionaalne turg veidi alla.

Hetkel kuum