13. november 1997 kell 22:00

Börsiuudised

- Estiko. Estiko kontserni käesoleva aasta 10 kuu konsolideeritud puhaskasum oli 8,1 mln kr ja netokäive 208 mln kr. 10 kuuga on ASi Estiko kontsern täitnud 95% kasumiprognoosist ja 78% käibeprognoosist. ASi Estiko kontsern on prognoosinud 1997. aasta netokäibeks 265 mln kr ja netokasumiks 8,5 mln kr. Möödunud aasta sama perioodi konsolideeritud netokäive oli 173 mln krooni ja puhaskasum 6,2 mln krooni.

- EVEA Pank. EVEA Pank tõstab 14. novembril kroonihoiuste intressimäärasid. Tõstetakse kõikide Eesti kroonides tähtajaliselt hoiustatud hoiuste intressimäärasid. Uue hoiustamisviisina pakub EVEA Pank nädalast deposiiti, mille aastaintress on 8%. Laenu baasintressi tõstis EVEA Pank 13 protsendilt 15-le.

- Fakto. ASi Fakto senine käibe- ja kasumiplaan on tehtud, lähtudes oma turuosast eelnevatel perioodidel. Käesolevaks aastaks plaanis grupp hoida 9% turuosa ning müüa 1020 sõidukit ja teenida 3,2 miljonit krooni puhaskasumit. Aasta esimesed kümme kuud on aga olnud erakordselt edukad ning AS Fakto täitis 9 kuuga aasta kasumiplaani 122% ning autode arvulise müügiplaani 110%. Tuginedes asjolule, et autode liisingutingimused on viimasel ajal veidi karmistunud ja 85% uutest sõidukitest müüakse läbi liisingufirmade, on uus kasumiprognoos (4,2 mln kr) olusid arvestav.

- RTF. Riia börs otsustas jätta Riia transpordilaevastiku aktsia börsi põhinimekirja, pärast seda kui ettevõtte tuumikomanik teatas oma osaluse viimisest alla 75% piiri.

- Birzai piimakombinaat. Birzai piimakombinaat teatas eile, et on selle aasta kümne kuuga teeninud 4,47 mln litti (15,4 mln kr) puhaskasumit, mis on 60% rohkem kui mullu. Sama perioodi netokäive oli 87,3 mln litti (301,2 mln kr).

Hetkel kuum