• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti ärimehed tutvustavad end Moskvas

  Ühine promotsiooniüritus võimaldab Eesti ettevõtetel saada kokku laia Moskva ärimeeste ja ametiisikute ringiga, ütles kontaktpäevade korraldaja, ekspordinõukogu direktor Aare Puur. Eesti ärimehed on Moskvas kaks päeva.
  Moskvasse sõidavad ligi 30 Eesti ettevõtte esindajad, teiste hulgas ASide Harju Ehitus, Facio Ehitus, Wermo, Balteco ja Baltplast esindajad.
  Venemaa ehitusturg on väga avar võrreldes Eesti turuga, mis hakkab kohalikele ehitusfirmadele kitsaks jääma, rääkis ASi Harju Ehitus tegevdirektor Märt Luuk. Tema sõnul pole Harju Ehitus veel Venemaal ehitanud, ent huvi seal tegevuse arendamise vastu on suur.
  Luuk ütles, et Vene ehitusfirmad on võrreldes Eesti firmadega arengust maas ja neil jääb puudu paljudest oskustest. See annab Eesti firmadele Venemaal tegutsemisel eelise, lisas ta.
  Mullivannitootja ASi Balteco nõukogu liige Jaan Orro ütles, et Balteco läheb Moskvasse looma uusi kontakte võimalike partneritega. Tema sõnul müüb Balteco oma toodangut suuremates linnades Venemaal, Ukrainas ja Valgevenes. Itta läheb ligi kolmandik ettevõtte toodangust, peamiselt mullivannid ja aurusaunad.
  Orro märkis, et Venemaal tegutsedes tuleb olla väga ettevaatlik, sest äri ajamine Venemaal on poliitiliselt kergesti haavatav. Seetõttu eelistab Balteco oma toodangut turustada põhiliselt läänes, lisas ta.
  Peale Eesti firmade ning majandusministeeriumi ametiisikute esinemiste on kavas ka Vene tolli ja maksuameti esindajate esinemised, et tutvustada Venemaa nõudeid impordile.
  Kontaktpäevad korraldab Eesti ekspordinõukogu koostöös Eesti kaubandusesindusega Venemaal. Kohtumised valmistab ette kaubandusesindus, kes korraldab Vene esindajate kutsumise kontaktpäevadele.
  Peale selle aitab Vene firmade osalemise korraldamisele kontaktpäevadel kaasa ekspordinõukogu poolt valitud Moskva konsultatsioonifirma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.