19. november 1997 kell 22:00

Börsiuudised

- Hansapank. Käesoleva aasta 10 kuuga on Hansapank teeninud puhaskasumit 358,4 mln kr ja Hansapanga Grupp 456,2 mln kr, mis aasta kasumiprognoosidest moodustavad vastavalt 94,3% ja 96,0%. Vaatamata sellele ei kavatse Hansapank ettevõtte kasumiprognoosi muuta. Seoses aktsiaturgude jätkuvalt kõrge volatiilsusega otsustas pank hinnata konservatiivsemalt ümber ning vähendada aktsiate kauplemisportfelli, mistõttu jääb ka novembrikuu puhaskasum tavapärasest oluliselt väiksemaks.

- ASA Kindlustus. Vastavalt noteerimiskomisjoni 19. novembri otsusele on alates teisipäevast, 25. novembrist, ASi ASA Kindlustus 3 239 450 aktsiat noteeritud Tallinna väärtpaberibörsi lisanimekirjas. Kuigi ASA Kindlustus ise taotles aktsia noteerimist börsi põhinimekirjas, otsustas börsi noteerimiskomisjon esialgu siiski lubada aktsia vaid lisanimekirja, sest ettevõtte turukapitalisatsioon on nõutava 300 mln kr asemel 230 mln kr.

- Hoiupank. Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank (EBRD) teatas eile, et panga nõukogu otsustas oma eilsel istungil anda Hoiupangale 25 miljoni Saksa margane allutatud laen. Projekt ootab vaid allakirjutamist, ütles üks EBRD ametnik eile Reutersile. Kümneaastase laenu mõningad tingimused võivad enne allakirjutamist veel muutuda. Allakirjutamise aega praegu veel kindlaks määratud pole.

- Riia Kommertspank. Läti suuruselt kolmas pank, Riia Kommertspank teatas eile, et loodab detsembri alguses noteerida oma aktsiad Riia börsi ametlikus nimekirjas. Panga esindaja sõnul võidaks panga aktsia tulevikus noteerida ka Tallinna börsil. Riia Kommertspanga aktsiakapital on 11,5 mln latti (273,7 mln kr). Panga suurim aktsiaonär on 23protsendise osalusega EBRD.

Hetkel kuum