• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ostja meelespea

  suurus -- Kõige olulisem on teada, kui palju abonente telefonijaamale taha ühendatakse ja kui suure koormusega nad telefoni kasutama hakkavad. Alla 100 abonendiga tarbija võib rahule jääda kuni 80 abonendiga Siemensi Hicom 130E või suurema laienemisvõimalusega Siemens Hicom 150Ega, üle-eestilise kontorivõrguga ja väga suur tarbija rahuldub aga alles selliste hiiglastega nagu 10 000 abonendini laiendatav Ericsson Consono.hind -- Alla 200 000 krooni korralikku suurt telefonijaama ei saa. Võrdlustabeli odavamate keskjaamade hinnad on küll paarisaja tuhande kandis, kuid need on ikkagi ainult projektijärgsed hinnad.
  koormus -- Suur telefonikeskjaam võimaldab kõnesid kas kõigi siseabonentide vahel korraga või ainult mingil hulgal samaaegselt. Kui jaam on blokeeruv, siis lubatud sisekõnede arvu täissaamisel kuulevad teised abonendid toru tõstes kinnist tooni. Blokeeruvad telefonijaamad on väiksemale koormusele, näiteks Ericsson Businessphone ja Ascotel BCS 64.
  uuendus -- Suur telefonikeskjaam projekteeritakse, paigaldatakse ja häälestatakse mitte ainult garantiiajaks. Tulevikus võib jaam vananeda nagu iga tavaline personaalarvutigi ja tal tuleb vahetada protsessorit, tarkvara, kõvaketast. Küsige jaama müüjalt, kui värske tarkvaraversiooniga on tegemist ja kas vahetamine on lihtne.
  lisad -- Nagu korralikul luksautol on suurtel jaamadel kui oma ala lukstoodetel rohkelt lisasid. Taustamuusika, jaamasisene telefoniraamat, konverentskõned vähemalt viiele inimesele, salvestatud teated, jaama kaughooldus ja ukseluku ühendamise võimalus on elementaarsed nagu autoraadio uutel autodel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.