24. november 1997 kell 22:00

1 EURi furnituuride veohind Lahtist Viljandisse võrreldes möödunud aasta detsembriga

- Peaaegu aastaga on ekspedeerijate poolt pakutav keskmine hind tõusnud 404 krooni võrra. Peamiselt on see tingitud kütuse hinna tõusust ja sellest tulenevalt ka kallinenud laevapiletitest. Sama ahel jätkub ka edaspidi. Detsembrist suureneb kütuseaktsiis, mis tõstab bensiini hinda, ja see avaldab omakorda mõju laevapiletite hinnale. Kütuse kallinemine lähiajal tekitab veohindades siiski ainult mõneprotsendilise tõusu (ekspedeerijate hinnangul ei ületa see kindlasti 5 protsenti).

Aastaga on ühtlustunud samuti ekspedeerijate hinnatase. Ligikaudu kolmekordse hinnataseme kõikumise (1500--4320 krooni) asemel jäävad hinnad nüüd vahemikku 2500--4300 krooni. ÄP

muutus võrreldes detsembriga 1996 on +11,89%

Hetkel kuum