• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Traditsioonist

  Olin väga üllatunud, kui avalikkuse ette jõudis info 70 000--140 000krooniste lahkumiskompensatsioonide kohta, mida ETV endine dirketor Hagi ?ein maksis endale ja oma lähimatele abilistele.
  Meenus Silmeti endine peadirektor Priit Saksing, kes end lahkumise puhul kahe miljoni krooniga premeerida püüdis. Tõsi, summad on erinevad. ?eini võiks võrrelda vaese vargaga, kes südametunnistus- piinu tundes pistab hõlma alla odava kommipaki, samal ajal kui Saksing ajab ülbelt kotti terve lati kallist suitsuvorsti.
  Kui aga lugesin viimasest Eesti Ekspressist, et saja tuhande krooniseid koondamistasusid makstakse ka paljudele kõrgetele politseijuhtidele, siis jõudsin äratundmisele, et nii need asjad siin Eesti riigis käivadki. Ja et teeksin endisele ETV peadirektorile liiga, kui teda võimu kuritarvitamises süüdistaksin, sest ta jälgib lihtsalt üldlevinud traditsiooni. Ma ei tea, kes ja kuidas kopsakate lahkumistasude traditsiooni on algatanud, kuid see toimib juba kaua ja on sama tugev nagu dedov?t?ina vene kroonus.
  Mul ei ole traditsioonide vastu midagi. Kombed tugevdavad ühtsustunnet, aitavad paremini paika panna inimeste väärtushinnanguid ja stabiliseerivad ühiskonda. Kõrgete riigiametnike seas juurdunud lahkumistasude traditsioonil on vaid üks viga -- reeglid ei ole täpselt paika pandud. Kunagi ei tea, kes saab raha ja kui palju! Seetõttu tekib suuremate lahkumiste puhul segadust ja kadedust ning solvatud lähevad ajakirjanikele kaebama.
  Võib-olla aitaks siin seadus või määrus, mis sätestaks täpselt lahkumistasude maksmise korra. See aitaks kulud kontrolli alla võtta ja paljud tublid inimesed ei peaks tundma valehäbi, et kulutavad justkui mõttetult ja ebaeetiliselt maksumaksja raha. Seadus on ju meil kõrgemal kui eetika.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tervishoiuettevõtte juht: võib-olla oleme me osalised uue ajastu tekkes
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegused aktuaalsed teemad keerlevad väärtuspõhiste arutelude ümber. Võimalik, et tekkimas on uus ajastu, kirjutab tervishoiuettevõtte Roche Eesti tegevjuht Kadri Mägi-Lehtsi vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Selgus Eesti parim juht
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Äsja kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2022“ võitja. Selle pälvis LHV Grupi juht Madis Toomsalu.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Kodu ostmine ripub juuksekarva otsas: arendajad tühistavad kokkuleppeid
Ehitushinna hüppelisest tõusust hingetuks löödud arendajad katkestavad broneeringuid ja lepinguid, palju leebemal juhul hoiatavad hinnatõusu eest korterite broneerijaid, kes peavad krõbedama hinnaga kaasa minema või uuest kodust loobuma. Suuremad arendajad näevad alatu käiguna just kokkulepete täielikku tühistamist.
Ehitushinna hüppelisest tõusust hingetuks löödud arendajad katkestavad broneeringuid ja lepinguid, palju leebemal juhul hoiatavad hinnatõusu eest korterite broneerijaid, kes peavad krõbedama hinnaga kaasa minema või uuest kodust loobuma. Suuremad arendajad näevad alatu käiguna just kokkulepete täielikku tühistamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.