• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Traditsioonist

  Olin väga üllatunud, kui avalikkuse ette jõudis info 70 000--140 000krooniste lahkumiskompensatsioonide kohta, mida ETV endine dirketor Hagi ?ein maksis endale ja oma lähimatele abilistele.
  Meenus Silmeti endine peadirektor Priit Saksing, kes end lahkumise puhul kahe miljoni krooniga premeerida püüdis. Tõsi, summad on erinevad. ?eini võiks võrrelda vaese vargaga, kes südametunnistus- piinu tundes pistab hõlma alla odava kommipaki, samal ajal kui Saksing ajab ülbelt kotti terve lati kallist suitsuvorsti.
  Kui aga lugesin viimasest Eesti Ekspressist, et saja tuhande krooniseid koondamistasusid makstakse ka paljudele kõrgetele politseijuhtidele, siis jõudsin äratundmisele, et nii need asjad siin Eesti riigis käivadki. Ja et teeksin endisele ETV peadirektorile liiga, kui teda võimu kuritarvitamises süüdistaksin, sest ta jälgib lihtsalt üldlevinud traditsiooni. Ma ei tea, kes ja kuidas kopsakate lahkumistasude traditsiooni on algatanud, kuid see toimib juba kaua ja on sama tugev nagu dedov?t?ina vene kroonus.
  Mul ei ole traditsioonide vastu midagi. Kombed tugevdavad ühtsustunnet, aitavad paremini paika panna inimeste väärtushinnanguid ja stabiliseerivad ühiskonda. Kõrgete riigiametnike seas juurdunud lahkumistasude traditsioonil on vaid üks viga -- reeglid ei ole täpselt paika pandud. Kunagi ei tea, kes saab raha ja kui palju! Seetõttu tekib suuremate lahkumiste puhul segadust ja kadedust ning solvatud lähevad ajakirjanikele kaebama.
  Võib-olla aitaks siin seadus või määrus, mis sätestaks täpselt lahkumistasude maksmise korra. See aitaks kulud kontrolli alla võtta ja paljud tublid inimesed ei peaks tundma valehäbi, et kulutavad justkui mõttetult ja ebaeetiliselt maksumaksja raha. Seadus on ju meil kõrgemal kui eetika.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.