4. detsember 1997 kell 22:00

Turg reageeris jõulise tõusuga

Tallinna börs reageeris pankade oodatust veidi kehvematele novembrikuu majandustulemustele aktsiahindade kiire tõusuga. Kinnitust sai taas ütlus, et aktsiaturul võib teinekord negatiivne uudis olla paremgi kui teadmatus.

Investorite tähelepanu jagus eile peaasjalikult vaid viie suurema panga aktsiale -- börsisüsteemis registreeritud 584 tehingust langes viie suurema panga aktsiate arvele 515 ehk 88,2% ja börsisüsteemi päevakäibest (119,59 mln kr) 91,1%. Väljastpoolt pangasektorit oli käibelt enimkaubeldud Norma (6,11 mln kr) ja tehingute arvult Klementi (20 tehingut).

Eilse börsipäeva tegija oli kahtlemata Ühispanga aktsia, mis pärast teadet vaid 6,1 mln kroonisest kuukasumist ja sellest ning mitmest muust asjaolust tingitud kasumiprognoosi vähendamisest langes vahepeal peatatud kauplemise taasalustamisel kivina üleeilselt 66 krooniselt sulgemistasemelt 54--55 kroonile.

Hommikuse kriisi järel pööras turg tõusule ja liikus kogu ülejäänud päeva kindlalt tõusu suunas. Veidi üllatuslikult kosus saadud hoobist ka Ühispanga aktsia ja lõpetas päeva 65,75 kroonil.

Hetkel kuum