Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korrektsioon USAs ja Venes

  Läti börsil tõusid aktsiahinnad mõne protsendikümnendiku võrra. Ilmselt hoiavad paljud investorid ennast hetkel tagasi, et näha, millise suuna võtab turuliider Unibanka Londonis. Unibanka ise tõusis nii Londonis kui Riias, seda siiski vaid napilt. Ülejäänud põhinimekirja aktsiad liikusid eri suundades ning sarnane, suhteliselt passiivne ja väikeste hinnakõikumistega kauplemine jätkub ilmselt aasta lõpuni.
  Vilniuse börsil langes kauplemiskäive veelgi ning Leedu maaklerid panevad seda lähenevate jõulude arvele. Suurem osa käibest langes Hermise arvele, mis tõusis kahe liti võrra. Ilmselt pole tänavu Vilniusest suuremaid uudiseid oodata.
  Vene RTS-süsteemis toimus põhiaktsiate hindade kerge korrektsioon. Käive oli keskpärane 70 miljonit dollarit ning turul domineeris kasumivõtmine. Maaklerite sõnutsi on aktsiahinnad taas leidnud tugevat toetust, kuna investorid ootavad eelmise aasta sündmuste kordumist (jaanuaris tõusid aktsiahinnad järsult) ning on taas valmis positsioone võtma, eriti kuna hinnatase on ahvatlevalt madal. Ilmselt pole aasta viimastel nädalatel järsk hinnatõus tõenäoline, kuid ka tõsisema languse võimaluse välistasid analüütikud üsna üksmeelselt.
  USA aktsiaturgude kuuepäevane tõus lõppes esmaspäeval loogilise korrektsiooniga. Hinnalangus oli siiski üsna tagasihoidlik, nii langes S&P500 indeks reedeselt rekordtasemelt vaid 1,42 punkti. Dow kaotas pool protsenti tänu Coca Colale, mille kasumiprognoosi mitmed maaklerid alandasid. Mitmed sektorid näitasid aga tublit tõusu, sealhulgas ka kõrgtehnoloogia. Nasdaqi koondindeks tõusis üle protsendi1651,54 punktini, rebides ennast lõpuks välja kriisijärgsest kõikumisvahemikust. Analüütikute sõnul lülituvad investorid kiiresti ümber ühelt aktsiagrupilt teisele, soovimata võtta pikemaajalisi positsioone, kuna Aasia kriisi mõju USA firmadele on endiselt ebaselge.
 • Hetkel kuum
Schenker Baltikumi juht: logistikasektoris on keerulised ajad alles ees
Tavapärane konkurents ja turureeglid ei pääse logistikas esile, sest ärikeskkonda suunatakse regulatiivselt väga jõuliselt, kirjutab Schenker Baltikumi peadirektor Janek Saareoks värskes Äripäeva Infopanga logistikasektori konkurentsiraportis ilmunud kommentaaris.
Tavapärane konkurents ja turureeglid ei pääse logistikas esile, sest ärikeskkonda suunatakse regulatiivselt väga jõuliselt, kirjutab Schenker Baltikumi peadirektor Janek Saareoks värskes Äripäeva Infopanga logistikasektori konkurentsiraportis ilmunud kommentaaris.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
USA tugev tööjõuturg pani aktsiaturud langema
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus teeme selgeks lennunduse hetkeseisu
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.

Olulisemad uudised

Eelmise aasta küberprohmakad: lekkisid nii Smartpost kui ka pangad Libaarved viisid firmadest kümneid tuhandeid eurosid
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.