• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsiuudised

  - Tallinna väärtpaberibörs.
  Kauplemine jõulude ja aastavahetuse ajal toimub järgnevalt: detsember
  24. 10.00--12.00
  25.,26. ei toimu
  29.,30. 10.00--14.00
  31. 10.00--12.00
  jaanuar
  1. ei toimu
  2. 10.00--14.00
  - Tallinna Pank, Saules Banka. Saules Banka 1997. a 11 kuu jaotamata kasum oli 868 000 LVL. Novembris sai pank kahjumit 291 000 LVL. Kahjum tulenes sellest, et Saules Banka proviseeris 125 000 lati ulatuses nõudeid Peterburi Promstrojbankale, kus Saules Bankal on korrespondentkonto. Kasum vähenes ka panga portfellis olevate väärtpaberite turuväärtuse languse tõttu. 42% oma 1997. aasta kasumist teenis Saules Banka intressituludena, 18,6% komisjonitasudena ja 39,4% valuuta- ja väärtpaberitehingutelt.
  - Norma. ASi Norma käesoleva aasta 11 kuu realiseerimise netokäive oli 470,6 miljonit krooni ja puhaskasum 127,1 miljonit krooni.
  - Riia laevaremonditehas. Riia laevaremonditehas kavandab selle aasta netokäibeks 13 miljonit latti ja kasumiks 1 miljon latti. Tänavu 9 kuuga teenis firma kasumit 855 538 latti käibe juures 8,4 miljonit latti. Ettevõtte aktsiakapital on 10 miljonit latti, aktsiad on noteeritud Riia börsi põhinimekirjas.
  - Leks Kindlustus. Leks kavatseb osta veel 20% Läti Saules Laiks kindlustusseltsist. Tehingu järel kasvab Leks Kindlustuse osalus ettevõttes ligi 75%-ni. 25% Saules Laiksist omab Saules Banka. Firma aktsiakapital on 500 000 latti, järgmise aasta esimesse poolde on kavandatud 300 000-latine uusemissioon, milles kavatsevad osaleda mõlemad suuromanikud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.