15. detsember 1997 kell 22:00

Ilvese kõrvad ei olegi ludus

Euroopa Liiduga ühinemisel Baltimaadest eelisolukorras olev Eesti ei kavatse Läti ja Leeduga sõlmitud vabakaubanduslepinguid üles öelda, teatas eile välisminister Toomas Hendrik Ilves.

«Soome ja Rootsi ei öelnud euroliiduga liitumisel ära vabakaubanduslepetest Eestiga, sarnaselt peame hoolitsema ka selle eest, et meie lepingud Läti ja Leeduga jääksid jõusse kuni nende Euroopa Liiduga liitumiseni,» lausus Ilves. Oma eilse seisukohaga suutis välisminister toimetust meeldivalt üllatada.

Tegemist on küll tagasihoidliku, ent esimese märgiga sellest, et Eesti ei seisagi Euroopa ees, kõrvad ludus, vaid julgeb Euroopa Liidule ka omapoolseid tingimusi esitada.

Loodetavasti kogub valitsus eesotsas välisministriga veelgi rohkem julgust ja kohalikke ettevõtjaid hakatakse kaitsma ka Brüsselist Eestile pealesurutava ettevõtlusvaenuliku maksu- ja sotsiaalpoliitika eest.

Hetkel kuum