• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vastu posti

  Jõulueelne aeg pakub paljudele meist tavapärasest tihedamaid kontakte aktsiaseltsiga Eesti Post. Õnnelikud on need, kes saavad nautida soodushindu, omamata seejuures asja sidejaoskondadesse, kus tänini kehtib edukalt vana hea nõukogude võim.
  Eesti Posti juhtkond kuulutab valjult oma missiooni teenindada ka maarahvast madalate tariifidega ja nõuab selleks pidevalt raha või monopoli. Samas kehtib vähemalt Tallinna sidejaoskondades töökorraldus, mida võib käsitada kliendi mõnitamisena.
  On heameel lugeda statistikat selle kohta, kuidas kirjad ja postipakid üha kiiremini punktist A punkti B liiguvad ja üha harvem kaotsi lähevad. Keset tööpäeva postkontori järjekorras jalalt jalale tammudes on see aga nigel lohutus.
  Monstrum nimega Eesti Post on riik riigis, mida ei kõiguta avalik arvamus ega ümberringi arenev vaba turumajandus. Jutud maakirjakande kahjumlikkusest on seatud varjama saamatust ja soovimatust viia töökorraldust kas või veidigi lähemale tänapäeva nõuetele.
  Ainus võimalus murda Eesti Posti ülbet hoiakut on igati soodustada vaba konkurentsi teket. Maarahva teenindamise võiks tagada fond, kuhu turuosalised teevad kindla suurusega sissemakseid. Linnarahva vajaduste rahuldamise tagab aga kõige paremini erakapital.
  Otsepostitusfirmade senine konkurents, mis Eesti Postilt juba nõnda palju meelepaha esile kutsub, on tarbija seisukohalt alles lapsekingades. Norskavat lohet on alles kergelt kõdistatud.
  Tõeline võitlus seisab ees uuel aastal, kui teede- ja sideministeerium toob välja uue postiseaduse eelnõu. Senistel andmetel ei kavatse ministeerium end Eesti Posti lobby'st ja väljapressimiskatsetest häirida lasta. Peaga vastu posti jooksmise tulemus oleneb muidugi nii peast kui postist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.