• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liikluskindlustus läheb kliendile soodsamaks

  Rahandusministeeriumi juriidilise osakonna juhataja Alar Urm ütles, et tõenäoliselt jõustuvad uued tariifid ja hüvitiste piirmäärad 1. veebruaril 1998. Rahandusministeeriumi koostatava määruse eelnõu järgi hüvitatakse liikluskindlustuspoliiside alusel varakahjud 500 000 ja isikukahjud 2 miljoni krooni ulatuses. Senised piirmäärad olid vastavalt 180 000 ja 900 000 krooni.
  Urmi sõnul on mitu kindlustusseltsi taotlenud liikluskindlustuse tariifide tõstmist, kuid kahjude statistika näitab veenvalt, et selleks ei ole põhjust. «Tariifid ei pea sisaldama seltside lobby,» märkis Urm.
  Urm kinnitas, et tariifid võivad muutuda vaid üksikute maakondade või sõidukiliikide lõikes, kuid liikluskindlustuse keskmise hinna tõusust ei ole lähiajal põhjust rääkida.
  Alar Urm ütles, et peatselt valitsusse minev määruse eelnõu täpsustab ka hinnasoodustuste andmist liikluskindlustuses. Tema sõnul kaob seltsidel võimalus pakkuda soodustusi liikluskindlustuse tasandusreservi arvel, nagu on liikluskindlustuse fondi loal seni teinud AS Eesti Varakindlustus. Urmi sõnul on siiski põhjendamatud mõnede kindlustusseltside väited, nagu ei tohiks liikluskindlustust üldse riiklikust tariifist odavamalt müüa. «Soodustusi saab ka edaspidi teha tegevuskulude arvel,» kinnitas Urm. «Vastupidist väidavad need kindlustusseltsid, kes ise ei suuda soodustusi pakkuda.»
  Liikluskindlustuse fondi peadirektor Veljo Tinn tõdes, et mõne kindlustusseltsi protest Eesti Varakindlustuse hinnasoodustuse vastu on tingitud konkurentsivõitlusest.
  Tinni väitel ei pea seltsid soodushindade rakendamist tegelikult ühegi instantsiga kooskõlastama. «Kui selts suudab ökonoomsemalt majandada, siis ei saa keegi tal keelata hindu alla lasta,» lausus Tinn. «Loomulikult saab alati sekkuda kindlustusinspektsioon, kes jälgib pidevalt seltside maksevõime säilimist.»
  Kindlustusinspektsiooni peadirektor Ellen Ridaste teatas, et inspektsioon keelas üleeile liikluskindlustuse soodushinnaga müügi ASil Ühiskindlustus. «Kontrollisime nende arvestused üle ja ei andnud luba,» ütles ta.
  Ühiskindlustus müüs detsembri algusest liikluskindlustust omal algatusel kuue protsendi võrra odavamalt Mustamäel autoregistrikeskuse juures seisnud bussis. Samal ajal kauples Nordika Kindlustus keskuse hoones normaalhindadega.
  Nordika juhatuse liige Jaanus Reisner nentis, et Ühiskindlustuse isetegevus ei käinud kokku normaalsete turureeglitega. «See meenutas aegu, mil nahkjopedes tegelased pankade ees valuutat vahetasid,» ütles Reisner.
  Ühiskindlustuse tegevdirektor Tõnu Pihlak ei leidnud eile ega üleeile aega Äripäeva küsimustele vastata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hannes Ojangu: digitaliseerimine ja rohepööre – tulevikutrendid vajavad lahtimõtestamist
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Pelgast sedastusest, et digitaliseerimine, automatiseerimine ja rohepööre on tarvis oma ärimudelisse kaasata, ei ole tolku, kui seda lahti ei seleta, kirjutab Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhataja Hannes Ojangu.
Nafta hind jätkas teist päeva kallinemist
Nafta hind jätkas pärast eilset tõusu täna kallinemist, millele aitas kaasa tugev kütusenõudlus ning USA naftavarude oodatust kiirem kahanemine. Mehhiko lahe tootmine on aga pärast piirkonda tabanud orkaane jätkuvalt häiritud, vahendab Reuters.
Nafta hind jätkas pärast eilset tõusu täna kallinemist, millele aitas kaasa tugev kütusenõudlus ning USA naftavarude oodatust kiirem kahanemine. Mehhiko lahe tootmine on aga pärast piirkonda tabanud orkaane jätkuvalt häiritud, vahendab Reuters.
Põllumehe kaubamaja otsib tegevjuhti
OÜ SE Tehnikakeskus pakub oma e-poes Põllumehe Kaubamaja laia tootevalikut põllu- ja aiatöödele. Ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Kramp Groep B.V ja mille eelmise aasta käive oli üle 3,5 miljoni euro, ootab oma Pärnumaal asuva filiaali arengut juhtima
OÜ SE Tehnikakeskus pakub oma e-poes Põllumehe Kaubamaja laia tootevalikut põllu- ja aiatöödele. Ettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Kramp Groep B.V ja mille eelmise aasta käive oli üle 3,5 miljoni euro, ootab oma Pärnumaal asuva filiaali arengut juhtima
Ülevaade Eesti kinnisvara- ja ehitustehnoloogia idufirmadest
Riikliku programmi Startup Estonia andmebaasis oli septembri teises pooles 35 kinnisvara- ja ehitustehnoloogia idufirmat. Suurimat käivet ja enim tööjõumakse maksab neist ettevõte, mis arendab tehisintellekti tarkvara preemiumklassi ärikinnisvarale. Sealjuures lisandus mullu tabelisse viis ja tänavu on lisandunud vaid üks uus firma.
Riikliku programmi Startup Estonia andmebaasis oli septembri teises pooles 35 kinnisvara- ja ehitustehnoloogia idufirmat. Suurimat käivet ja enim tööjõumakse maksab neist ettevõte, mis arendab tehisintellekti tarkvara preemiumklassi ärikinnisvarale. Sealjuures lisandus mullu tabelisse viis ja tänavu on lisandunud vaid üks uus firma.