18. detsember 1997 kell 22:00

Tartu tähelepanu sotsiaalsfäärile

Tartu abilinnapea Margus Hansoni sõnul on järgmise aasta linnaeelarve rõhuasetus sotsiaalsfääril -- haridusel, kultuuril, sotsiaalhoolekandel. «Erilise tähelepanu alla oleme võtnud koolidevõrgu kapitaalse toetamise,» rääkis Hanson.

Hariduskuludeks on ette nähtud 164 miljonit krooni, mis on 46 protsenti eelarvest. Sotsiaalhoolekande summad moodustavad eelarvest 7,2 protsenti ja kultuurile suunatud summad 7 protsenti.

«Üldvalitsemiskulud on küll kasvanud, kuid peame üldise palgatõusuga sammu pidama ning hoidma linnaametnike palga konkurentsivõimelisena,» juhtis Hanson tähelepanu üldvalitsemiskuludele, mis moodustavad eelarvest 16,8 protsenti.

Hanson pidas tõenäoliseks, et ka järgmisel aastal võtab linnavolikogu vastu lisaeelarve. «Allikaks oleksid eelkõige linnavara võõrandamise tulud,» lisas Hanson. «Lisaeelarvega saaksime näiteks suurendada linna heakorraks minevaid summasid.»

Kuigi riigi toetusfondist saab Tartu linn järgmisel aastal võrreldes tänavusega 18 miljonit krooni vähem, kompenseerivad selle riigikogu poolt riigieelarvesse sissehääletatud summad Tartu objektidele, tõdes Hanson.

«Tartu linn sai muudatushääletuste tulemusel küllaltki hästi lisaraha,» lisas Tartu linnavolikogu ja ka riigikogu rahanduskomisjoni esimees Olev Raju. Tema andmeil leiti Tartu eelarvesse muudatusettepanekute kaudu ligi 30 mln krooni. Seetõttu sai näiteks Ülenurme lennuvälja ületoomise projekt Raadi endisele sõjalennuväljale 10 miljonit krooni, H. Treffneri gümnaasiumi uue hoone ehitusprojekt 10 miljonit krooni, sõjaväelinnaku ehk nn Hiinalinna rekonstrueerimine 5,5 miljonit krooni.

Tartu linna tänavune põhieelarve on 316 miljonit krooni ja koos lisaeelarvega 371,7 miljonit krooni.

Hetkel kuum