12. jaanuar 1998 kell 22:00

Sõnumileht võib kaasata uusi investoreid

«Jutud meie liitumisest mõne teise lehega on tugevasti liialdatud,» ütles Sõnumilehe vastutav väljaandja Toomas Leito. Suuromaniku Rein Kaarepere ootamatu surm ei mõjuta tema kinnitusel kuidagi Sõnumilehe äritegevust.

Sõnumileht on Leito sõnul kindlal turupositsioonil ja tugeval majanduslikul alusel päevaleht, mille majandustegevust omaniku surm suures plaanis ei mõjuta. Siiski ei välistanud Leito edaspidi mõne uue investori kaasamist.

Leito nentis, et lehe aktsionärid ei ole seni Sõnumilehe tulevikku arutanud. Augustis pidasid ASi Sõnumileht ja Soome Aamulehti OY esindajad läbirääkimisi, kus arutasid ka lehe aktsiate võimalikku müüki. Kaarepere ütles siis, et jutt ei ole mitte niivõrd Sõnumilehe mahamüümisest, kuivõrd võimalikust tulevasest koostööst ja uutest toodetest.

Kevadel ja suvel tegid Sõnumilehele ettepaneku müüa ajalehe aktsiad ka Eesti Päevalehe omanikud. Kaarepere ütles toona, et Eesti Päevalehe nõukogu esimees Gunnar Kobin pakkus Sõnumilehe aktsiate eest nominaalist neli korda kõrgemat hinda.

Päevalehe aktsiate omandamise üle on omakorda läbirääkimisi pidanud Aamulehti osalusega Rootsi Mariebergi Grupp. Mariebergi aktsiatest kuulub 47,3 protsenti Bonnieri grupile, kes on ajalehe Äripäev omanik.

Sõnumilehe omandamisest on kinnitamata andmetel huvitatud ka Eesti suurimat päevalehte Postimees välja andev Postimehe Kirjastuse AS, mis praegu omab kümnendikku Sõnumilehe aktsiatest.

Sõnumileht loodi 1995. aasta sügisel, kui ajaleht Eesti Sõnumid ühines Eesti Päevalehega ja AS Sõnumileht hakkas välja andma samanimelist ajalehte.

Sõnumileht oli detsembris oma trükiarvuga (30 500) Eesti ajaleheturul Postimehe ja Päevalehe järel kolmandal kohal. Sõnumilehel oli detsembris 24 000 tellijat.

Leito sõnul kasvas lehe reklaamikäive 1997. aasta lõpuks üle 40% 17 miljoni kroonini. Detsembris ulatus Sõnumilehe reklaamikäive 1,55 miljoni kroonini.

Rein Kaareperele kuulunud ASi Krenno kõrval, mis omab 60% firma aktsiatest, on Sõnumilehe aktsionärid toiduainetööstuse kontsern ETFC Grupp ligi 20 protsendiga ja päevalehte Postimees väljaandev kontsern 10 protsendiga. Sõnumilehes on väiksem osalus Floral ja Tallinna abilinnapea Mait Metsamaaga seotud firmal. BNS

Hetkel kuum