8. märts 1998 kell 22:00

Kohtualluvus lahtine

Jaak Kirikal ütles, et ta oli kolmapäeval teinud Ameerika Ühendriikidesse järelepärimise, millele reedeks tulnud vastus kinnitas: viimase kaheksa kuu jooksul pole USA föderaalkohus kõnealuses vaidluses ühtegi otsust langetanud.

Sama kinnitas ka Innovatsioonipanga president Michail Dashkovsky, lükates ümber eelmisel nädalal ajakirjandusse jõudnud kuuldused, et USA föderaalkohtu otsuse kohaselt kuuluvat vaidlus Ühendriikide kohtualluvusse. Dashkovsky sõnas, et nende esindaja vandeadvokaat Viktor Kaasik oli rääkinud BNSi ajakirjanikuga, kellest need kuuldused alguse said, üksnes 2. märtsil jõustunud riigikohtu otsusest, mis jättis Innovatsioonipanga kaebuse rahuldamata. Viktor Kaasik ise keeldus asja kommenteerimast, lisades vaid, et tõde selgub alles kohtuvaidluste lõppedes.

Innovatsioonipanga nõukogu esimehele Alex Geninile kuuluv firma Eastern Credit esitas 1996. aasta sügisel USA kohtusse hagiavalduse Eesti Panga ja selle presidendi Vahur Krafti vastu, nõudes enam kui 200 miljoni kroonist kahjutasu väidetava pettuse eest kunagise Sotsiaalpanga Koidu filiaali müümisel Innovatsioonipangale. Eesti Pank leidis, et vaidlus kuulub arutamisele Eesti kohtus.

Hetkel kuum