9. märts 1998 kell 22:00

Börsil püsib tõusumeeleolu

Tallinna börs alustas eile hommikul oodatult tugevalt. Reedeõhtuse tasemega võrreldes ligi 1,6% kõrgemalt avanenud börs kerkis kella 12.00ks päeva kõrgeima 790,64 punktini. Pealelõunases kauplemises tõi kasumivõtmine hinnataset veidi allapoole. ÄP indeks lõpetas börsi sulgemisel 778,64 punktil ehk 2,73% kõrgemal reedesest sulgemistasemest. Börsisüsteemi päevakäive ulatus eile korraliku 139,84 mln kroonini.

Niigi positiivset meeleolu aitas eile üleval hoida viimaste päevade kangelane Ühispank. Hommikul teavitati avalikkust laupäeval sõlmitud koostöölepingust Vilniaus Banka ja Unibankaga. Lepingut kommenteerides rõhutati siiski, et see ei tähenda kolme panga ühinemist. Poolteist tundi enne börsi sulgemist avaldas Ühispank ka veebruarikuu majandustulemused -- kasum 24,2 mln kr. Tulemused vastasid üldjoontes turu ootusele ja erilist reaktsiooni esile ei kutsunud. Ühispanga aktsia tegi päevaga 0,91protsendise tõusu 72,3 kr tasemele.

Elav huvi püsib tööstussektori vastu. Eile võeti erilise tähelepanu alla Merko Ehituse aktsia, mille hind kerkis 2,02 mln kroonise käi-be juures 17,3%.

Hetkel kuum