EL toetab Eesti ettevõtlust

17. märts 1998, 00:00

Euroopa komisjoni finants- ja majandusküsimustega tegeleva peadirektoraadi juhi Giovanni Ravasio nime järgi Ravasio üksusena tuntud fondi ressursid avatakse kõigi ELi kandidaatriikide ettevõtetele.

Praegu pole veel võimalik määratleda, kui suur osa finantsabist tuleb Eesti ettevõtluse arendamiseks, ütles Euroopa Liidu innovatsiooniinfo keskuse juht Marek Tiits. Euroopa Liidu uus finantskanal on kavandatud tagastamatu abina.

Tiits lausus, et peale Euroopa Liidu Phare programmi, mille puhul on kvootide abil kindlaks määratud igale riigile antav finantsabi, on uute ressursside vahendajaks määratud ka Euroopa investeerimispank ning Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupank. «Viimaste puhul hakatakse raha jaotama eelkõige paremuse printsiibil,» lisas Tiits. «Kellel on paremad projektid, neid ka finantseeritakse.»

Tiitsu sõnul pole praegu võimalik öelda, kas Euroopa Liidu uut finantsabi hakatakse jagama juba käesoleva aasta esimesel poolaastal. Samuti on lahtised finantsinstrumentide rakendamise tehnilised üksikasjad, lisas ta.

Tiits kinnitas, et Euroopa komisjoni nimetatud peadirektoraadi kaudu pole Eesti seni mingit toetust saanud ja see ettevõtluse toetamise projekt on esimene.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing