7. aprill 1998 kell 22:00

Arvutifirma otsustas ise kinnisvaraga tegeleda

Pennu Computer Technology Groupi juhatuse esimehe Alo Koobi sõnul tuli kinnisvaraga tegeleda sobivate ruumide puudusel. Aktsiakapitaliga 15 mln krooni asutati firma Järve Kinnisvarahoolduse AS, millest 79% kuulub PCT Groupile.

Järvevana tee kumerat joont järgiv viiekorruseline Pennu maja on rajatud monoliitsele raudbetoonkarkassile. Hoone jõulist arhitektuuri rõhutavad selged ja lihtsad sirged pinnad. Välisviimistluse rohekas Rootsi graniit kordab maja ümbritseva männimetsa rohelust ja on kombineeritud valge Soome marmoriga. Ka hoone rahulikus ja praktilises siseviimistluses valdab roheline värv. Kaht sinise siseviimistlusega ja kliimaseadmetega korrust rendib Ericsson Eesti, kelle tehniliste nõuete järgi on hoone ehitatud.

Alumiiniumklaasfassaadi kõrval on kasutatud vähelevinud plastlintaknasüsteemi. Välisseina katavad kumerad kolmekihilised suure raadiusega raudbetoonpaneelid. Keldrita, vaiadele rajatud hoonel on postidele toetuvad seenlaed. Algselt avatud büroohoonena kavandatud majast on säilitanud avaruse I--II korrus ja trepid. Plaanitud klaaslift on asendud klaasitud trepikojaga. Arhitekt Loona Kikkase sõnul oleks veelgi ökonoomsemat büroohoonet raske projekteerida ja ehitada.

Hoone teise etapina kavatsetakse kahe aasta jooksul ehitada välja parempoolse sektsiooni kolm korrust üldpinnaga 1200 m².

Hetkel kuum