15. aprill 1998 kell 22:00

Sossi klubi kujundati kolm korda prognoositust odavamalt

Vanal asjal lasub traditsioonide koorem, väidab märtsis taasavatud Sossi klubi juhataja Harri Ilves.

Vana puidu- ja tselluloosikombinaadi klubi ruumides on pidusid peetud ligi 70 aastat. Siin on kombinaadi töölised teinud näitemängu, viiekümnendatel oli klubi biitnike kogunemispaik, Eesti esimese jazz-festivali jammigi on selle ruumi lava ära näinud. Viimane pidu enne sulgemist peeti klubis 198l. aastal. Siis tuli disko ja see paik ei sobi disko jaoks, nendib Ilves.

Praegusel kujul jätab Sossi klubi päevavalgel pisut hotelliliku mulje, suuresti tänu põrandakatetele, mida kasutatakse ka hotellides. «Põrandakate pole täiuslik, ent tuli mitu tuhat krooni odavam ja kliendisõbralikum,» väidab Ilves. «Oleme klubi kujundamisel kasutanud traditsioonilisi värve, mis tekitavad stabiilsustunde.»

Sossi klubi põhitoonideks on tumesinine ja tumepunane. Tantsupõranda kõrval seisavad peegelpostid, mille otsas punased valgustid. Diivanid seina ääres on kuldpruunid ning osa lage sinine ja osa valge.

«Kas koht mulle meeldib või mitte, see pole oluline,» räägib Ilves. «Koht on kliendi jaoks.» Sossi klubi on mõeldud inimesele, kes tahab seltskondlikult lävida. See peaks olema alternatiiv Hollywoodile ja Dekolteele, kus domineerib üksikindiviid. Sossi muusika on vaiksem, saab omavahel rääkida.

«Üritame Sossist jazzikohta teha,» sõnab Ilves.

Sisekujundaja abist ütles Sossi klubi ära. «Sisekujundajad nägid siin eneseteostusvõimalust ega arvestanud meie soovidega.

Sossi klubi on ehitanud mitmed alltöövõtjad. Kombineerimisega õnnestus klubi maksumus prognoositud eelarvest kolm korda väiksemaks teha.

Hetkel kuum