4. mai 1998 kell 22:00

Lattelekomi erastamisplaan selge

Transpordiminister Vilis Kri?topans ütles, et kabinet hakkab plaani arutama koos programmiga, mis näeb ette Lattelekomi monopoolse seisundi kaotamise hiljemalt 2002. aastal. Ta ei välistanud võimalust, et erastamiskomisjon muudab Lattelekomi riiklikuks aktsiaseltsiks, misjärel riik müüb oma kontrolli all olevad 51% aktsiatest. Lattelekomi aktsiad noteeritakse pärast erastamist Riia väärtpaberibörsil, ütles minister.

Komisjoni plaan näeb ette tekitada vaba konkurents telekommunikatsioonisektoris 2002. aastaks. Läti tahab vabaks muuta nii traditsioonilise telefoniteenuste, mobiilside kui ka maksuliste telefonide turu.

Peatselt alustavad transpordiministeerium, erastamisagentuur ja Soome-Suurbritannia Tilts Communications arutelu Lattelekomi monopoli kaotamise üle. Senine leping konsortsiumiga, mille kontrolli all on 49% aktsiatest, lubab monopoli säilitada 2013. aastani. BNS

Hetkel kuum