21. mai 1998 kell 22:00

EAG Autokeskus läheb pankrotti

EAG Autokeskuse ajutine pankrotihaldur Erik Savi tuvastas, et firma nimele on registreeritud 15 sõidukit, kuid need on jõutud enne pankrotimenetluse algust võõrandada. Ettevõtte bilansis on 981 287 krooni väärtuses sõidukite varuosi, arvuti koos raamatupidamisprogrammiga ja printer soetamisväärtusega 50 689 krooni. Firma kassas 28 195 krooni sularaha.

EAG Autokeskusel on bilansi järgi 1,7 miljoni krooni võlgnevusi, millele võlausaldajate avalduste alusel lisandub 87 miljonit peamiselt eraisikutelt laenuks võetud raha. Aleksander ja Eha Petru?enkovile ning Georg Teppile kuuluv 120 000kroonise osakapitaliga osaühing pole võimeline nii suurt summat võlausaldajatele välja maksma.

EAG Autokeskuse ajutine pankrotihaldur on seisukohal, et firma on püsivalt maksejõuetu, mida on põhjustanud juhtimisvead. Erik Savi tegi kohtule ettepaneku EAG Autokeskuse pankrot välja kuulutada.

Erik Savi sõnul tunnistas EAG Autokeskuse esindaja eile kohtus firma maksejõuetust ning võlausaldaja Kaido Taaveti nõuet ligi poolele miljonile kroonile. «On enam-vähem kindel, et esmaspäeval kuulutatakse pankrot välja ja tuleb kokku kutsuda võlausaldajate esimene koosolek,» lausus ta.

Hetkel kuum