• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turg on närviline ja ebakindel

  Aktsiate hinnad Tallinna börsil tegid pangasektori eestvedamisel eile hommikul ca 3,5protsendise tõusu. Pärastlõunal tõus vaibus ja turg stabiliseerus saavutatud tasemel. Seni, kuni jätkub segadus Hoiupanga ja Daiwa laenu asjus või kuni Hansapank pole Hoiupanka alla neelanud, pole suuremaid positiivseid liikumisi börsil oodata.
  Närvilises kauplemises olid eile edukamad pangaaktsiad eesotsas 9,23protsendise tõusu teinud Hoiupanga aktsiaga. On üsna vähetõenäoline, et eilne tagasihoidlikus kauplemises toimunud aktsiahindade tõus tähendaks trendi muutumist. Pigem on tegemist reaktsiooniga üleeilsele ülereageerimisele.
  Teiste pangaaktsiate hindade muutused jäid 0% (EVEA Pank) ja 5,53% (Tallinna Pank) vahele.
  Pühapäevastel üldkoosolekutel otsustavad Ühispanga ja Tallinna Panga aktsionärid, kas juhatuste poolt pakutud tingimustel ühinemine toimub või mitte. Kõige suuremat tähelepanu võidab kindlasti ühinemissuhe, mille kohaselt ühe Tallinna Panga aktsia vastu saab 0,42 Ühispanga aktsiat. Eilsete sulgemishindade alusel oli ühinemissuhe 0,4 ja Tallinna Panga aktsial seega umbes 0,5 krooni tõusuruumi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.