• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsatööstuse seis paraneb

  Uuringus analüüsitakse maailmaturu olukorda ja võrreldakse maailma 43 tähtsaimat metsatööstusfirmat. Sealt ilmneb, et Aasia kriisi tõttu on selles maailmajaos peatatud 40% tootmismahtu suurendavatest projektidest, kuid samal ajal on Aasia riikide majanduse nõrgenemise tõttu seal vähenenud ka tselluloosi ja paberi nõudlus.
  Lähiaastatel on maailmas oodata pakkumise ja nõudmise lähenemist. Tootmismahtude kasutusaste tõuseb tuleval aastal 91,4 ja 2000. aastal 92,7 protsendini.
  Paberi ja papi nõudlus kasvab maailmas umbes 3 protsenti aastas. Aasia hetkeolukord ei vähenda nõudlust keskmises perspektiivis kindlasti. Kaugemas tulevikus on SSB prognoosi kohaselt suurimad kasvupiirkonnad Kagu-Aasia, Ladina-Ameerika, Aafrika ja Ida-Euroopa.
  Maailmas on kokku 8878 paberit ja pappi tootvat ettevõtet, millest suurimad paiknevad Põhjamaades. Kahe lähima aasta jooksul toimub maailmas rohkesti metsatööstusfirmade ühinemisi, mis muudab need konkurentsivõimelisemaks ja rentaablimaks, ennustab SSB. Ühtlasi tähendab see, et seni põhiliselt kohaliku iseloomuga metsatööstus muutub järjest globaalsemaks.
  SSB väitel on metsatööstuse tsükkel hetkel madalaimas positsioonis: tselluloosi hind on hakanud kerkima, kuid mõne paberi- ja papisordi hind võib ka veel langeda. Suuremat hinnatõusu on oodata teisel poolaastal. KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Euroopa aktsiaturud taastuvad eelmise nädala järsust langusest Baltikumis langus
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna eelmise nädala järsust langusest taastunud, sest omikrontüvega seotud hirmud on taandunud, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Uut koroonatüvi leidub 38 riigis
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).
Koroonaviiruse uus tüvi Omikron on reedese seisuga tuvastatud 38 riigis, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).