Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Läti taotleb Euroopa Liidult juustu ja või ekspordikvoodi suurendamist. Valitsus tahab suurendada või ekspordikvooti 1700 tonnini ja juustu ekspordikvooti 1320 tonnilt 1500 tonnile.
  Kuuel Läti piimatöötlejal -- Rigas Piena Kombinatsil, Rigas Piensaimnieksil, Preilu Siersil, Vidzemes Piensil, VALRITil ja AGM Agro Eksportil on toodete ELi eksportimise litsents. BNS
  Vene rahandusministeerium alustas euroobligatsioonide emissiooni 1,25 miljardi dollari väärtuses.
  Viieaastaste eurovõlakirjade aastane intressimäär on 11,75%. Emissiooni korraldab investeerimispank Goldman Sachs International.
  Rahandusminister Mihhail Zadornov ütles, et uus euroobligatsioonide emissioon ning rublades denomineeritud valitsuse võlakirjade tulususe langus kolmapäevasel oksjonil näitab, et Venemaa suudab edukalt laenata nii välis- kui siseturult. BNS
  Nafta hind maailmaturul kerkis eile, kui naftatootjad kogunesid salajastele kõnelustele Amsterdami, et kaaluda pakkumise vähendamist vähemalt 500 000 barrelit päevas.
  Brenti toornafta juulilepingute hind kerkis 36 USA sendi võrra, andes barreli hinnaks 14,40 dollarit. Hinnad läksid üles, kui turule jõudis uudis, et Saudi Araabia, Venezuela ja Mehhiko naftaministrid kohtuvad Hollandis.
  Märtsis toimunud analoogse kohtumise tulemusena vähendati pakkumist 1,5 miljoni barreli võrra päevas, mis kergitas nafta hinda tookordselt 12 dollari tasemelt. REUTERS-ETA
  Rootsi keskpank alandas keskset intressimäära - repomäära -- seniselt 4,35 protsendilt 4,10-le. Otsus jõustub järgmisel teisipäeval.
  Viimati muutis Rootsi keskpank repomäära möödunud aasta detsembris, mil see kerkis veerand protsenti, 4,35 protsendini. STARTEL-BNS
  Soome ehitusfirmad annavad Venemaal miljonitesse markadesse küündivaid altkäemakse ehitustellimuste saamiseks.
  Hufvudstadsbladeti andmetel uurivad politsei ja maksuamet juhtumit, kus tuntud Soome ehitusfirma on maksnud aastate jooksul Vene ärimeestele 56 mln Soome marka altkäemaksu. Ka teised Soome firmad maksavad Venemaal altkäemaksu, kirjutab leht. STT-ETA
 • Hetkel kuum
Rait Kaarma: mis tõi meid siia, viib meid ka edasi – Warren Buffetti eeskujul
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Raamatute ja raha lugemine pole üksteist välistavad – vastupidi; väiksem või suurem bibliofiilia nooruses võib viia raha lugemiseni küpsemas vanuses, kirjutab vandeadvokaat Rait Kaarma arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Keskpank: euribori tipp peaks saabuma sügisel Ettevõtjatele tuleb kasum tänavu raskemalt
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Kuigi euroala inflatsioonitempo aeglustub, jääb see kõrgemaks rahapoliitilises eesmärgis ettenähtust, mistõttu oodatakse rahaturgudel euribori tõusu, rääkis keskpanga prognoosimeeskonna juht Rasmus Kattai.
Amazoni konsultant tunnistas süüd altkäemaksuskeemis
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Prominentne Amazon.com Inc. konsultant tunnistas end täna süüdi ettevõtte töötajatele altkäemaksu andmises skeemis, mille eesmärk oli anda veebimüüjatele konkurentsieelis, mille väärtus oli prokuröride hinnangul 100 miljonit dollarit, vahendab Yahoo Finance.
Reaalajas börsiinfo
Palgatööl läbipõlenud viljandlane lõi ettevõtte: saan nüüd teha seda, mida naudin
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Palgatööd tehes läbipõlenud muusik ja literaat Üllar Priks ehk Myrakas teeb Viljandis esimesi samme ettevõtjana.
Valitsus jätnuks Sutteri preemiata, nõukogu ei pidanud seda mikski "Kuidas saab maksta preemiat, kui nad ei ole ülesannetega hakkama saanud?"
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Valitsusega piike murdnud Hando Sutterile võinuks tüli Reformierakonna ministritega kalliks maksma minna, sest ei rahandus- ega peaminister pea põhjendatuks maksta lahkuvale Eesti Energia juhile üle 75 000 euro tulemustasu. Ettevõtte nõukogu ei pidanud valitsuse kriitikat aga mikski.
Barack Obama: kui Putin kaotab, siis see ei tähenda, et olemegi võitnud
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Endine USA president Barack Obama rääkis Austraalias Sydneys esinedes, kui katki – ja miks – on maailm. Suurt süüd näeb ta ka meedial.
Eesti Gaas hakkab Latvijas Gazega lõunanaabrite jaeturul võistlema
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Maikuust avaneb Lätis kodutarbijate gaasiturg ning seal kavatseb kaasa lüüa ka Eesti Gaas.
Roheliste erakonna juhatus astub tagasi
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.
Viimastel riigikogu valimistel hävingu läbi teinud Roheliste erakonna juhatus astub täies koosseisus tagasi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.