16. juuni 1998 kell 22:00

Hansapank kerkis ligi 10%

Suurenenud nõudlus Eesti pangaaktsiate järele Helsingi börsil viis hoolimata tagasihoidlikust käibest Eestis kiirelt ülespoole aktsiate hinnad ka Tallinna börsil. Liideraktsiate tõus tõmbas tõusule ka ülejäänud turu ning ÄP indeks lõpetas päeva 4,83protsendise tõusu järel 419,29 punktil.

Börsi ja vabaturu kogukäive jäi eile tagasihoidlikuks, ulatudes 347 registreeritud tehingus vaid 28,16 mln kroonini.

Suurema osa börsi päevakäibest andsidki pangaaktsiad, mille käibed jäid eile suhteliselt ühtlasesse, 1,4 mln (Tallinna Pank) kuni 8,3 mln (Hansapank) krooni piiresse. Ainsa mittepangaaktsiana suutis eile üle miljonikroonist käivet näidata Norma aktsia, mille hind kerkis suhteliselt elavas kauplemises 6,15 protsenti, 34,5 krooni tasemele.

Mitmed maaklerid viitasid ka eilsele positiivsele liikumisele Venemaa turul, mis kahtlemata toetas Eesti aktsiaid. Samuti lisab järgnevateks päevadeks optimismi väidetav põhjanaabrite kasvav huvi Eesti blue chip'ide vastu, mida iseloomustab ka eilne juhtaktsiate kiire tõus -- Hansapanga aktsia kerkis 9,4%, Hoiupank 6,9%, Norma 6,15% jne.

Hetkel kuum