• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu Telekomas müüdi 7,4 mld eest

  Leedu valitsus otsustas müüa 60protsendilise osaluse riigi telekommunikatsioonimonopolis 7,4 miljardi Eesti krooni eest konsortsiumile Amber Teleholding, mis koosneb Rootsi riiklikust Teliast ja Soome riiklikust Sonerast. Leedu ise oli hinnanud Telekomase 60protsendilise osaluse 8,7 miljardile kroonile.
  Peale ostuhinna lubas Soome-Rootsi konsortsium investeerida Telekomasesse kahe aasta jooksul 3,2 miljardit krooni. Juhul kui Telekomas teenib järgmise kolme aasta jooksul prognoositud kasumit, võib riik saada veel 1,3 miljardit krooni -- 580 miljonit krooni dividendidena ja 720 miljonit kasumina. Tehing vormistatakse järgneva kahe nädala jooksul. Leedu valitsust on müügiotsuse tegemisel nõustanud konsortsium ?veitsi panga UBS juhtimisel.
  Erastamisele lähedal seisvate allikate andmeil oli kaotajaks jäänud Taani Tele Danmarki pakkumus veidi alla 7,25 miljardi krooni.
  Telekomase erastamine on Leedus suurim pärast taasiseseisvumist 1991. aastal ning esimene suurerastamine 1996. a võimule tulnud parempoolsele valitsusele, kes lubas erastamist oluliselt kiirendada. Valitsus on lubanud osa Telekomase erastamistuludest kasutada leedulaste rublahoiuste kompenseerimiseks. REUTERS-ETA-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.